Samsung va scoate din nou la vânzare telefoane Galaxy Note 7

Data actualizării: Data publicării:
samsung galaxy note 7 getty crop

Grupul sud-coreean Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunțat luni seară că intenționează să vândă versiuni recondiționate ale smartphone-ului Galaxy Note 7, modelul pe care anul trecut l-a retras de pe piață din cauza unor defecte la baterie, informează Agerpres.

samsung galaxy note 7 getty crop
Foto: Gulliver/GettyImages

 

În luna octombrie a anului trecut, la două luni de la lansarea pe piață a telefonului Galaxy Note 7, grupul sud-coreean Samsung a decis să oprească producția și vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile să provoace o explozie. De asemenea, Samsung a cerut tuturor celor care dețin o „phableta” (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 să înceteze imediat să o utilizeze.

Analizele ulterioare efectuate de Samsung și cercetători independenți nu au descoperit alte probleme la Galaxy Note 7, exceptând bateriile, ceea ce a dat naștere la speculații potrivit cărora Samsung va încerca să își recupereze o parte din pierderi prin vânzarea de telefoane Galaxy Note 7 recondiționate.

Cu toate acestea, anunțul oficial al celor de la Samsung cu privire la comercializarea de telefoane Galaxy Note 7 recondiționate i-a surprins pe unii analiști având în vedere momentul în care a fost făcut, cu doar câteva zile înainte de lansarea noului smartphone Galaxy S8, care va fi prezentat miercuri la New York, și care va fi primul său telefon premium lansat după eșecul telefonului Galaxy Note 7.

„Cu privire la dispozitivele Galaxy Note 7 sub formă de telefoane recondiționate sau de închiriat, aplicabilitatea depinde de consultările cu autoritățile de reglementare și operatori precum și de aspectele care țin de cererea locală”, a informat Samsung într-un comunicat. Grupul sud-coreean adaugă faptul că în funcție de aceste condiții va alege piețele și datele de lansare pentru telefoanele Galaxy Note 7 recondiționate.

Samsung estimează că profitul său a fost redus cu 5,5 miliarde de dolari din cauza problemelor cu Galaxy Note 7 în condițiile în care compania a vândut peste trei milioane de exemplare înainte de a retrage dispozitivul de pe piață. Pe lângă vânzarea unor versiuni recondiționate, Samsung intenționează să recupereze și să utilizeze sau să vândă componente reutilizabile precum chipurile și camerele precum și să extragă metalele rare precum cupru, gold, nichel și argint din telefoanele Galaxy Note 7, în cazul în care decide că nu va vinde produse recondiționate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri