Sari la conținut

Apple, lider pe piaţa de smartwatch-uri

Cei mai mulţi producători mari de electronice au lansat, în ultimul an, cel puţin un model de smartwatch sau smartband. Şi asta deoarece şi în lumea gadgeturilor trendurile sunt foarte importante şi pot juca un rol important pentru imaginea, dar şi veniturile unei companii. Deşi la nivel global există în prezent nenumăraţi producatori de wearables, Apple se evidentiaza ca lider pe această piaţă.

Un raport recent publicat de o companie care face analiza de piaţă de specialitate, ne oferă o perspectivă foarte clară despre cine face profit de pe urma vânzărilor de ceasuri smart şi cine încă se luptă să îşi facă simţită prezenţa în această zonă. Deşi Apple este unul dintre cei mai recenţi membri ai pieţei de wearables, compania americană a reuşit rapid să cucerească inimile şi portofelele pasionaţilor de gadgteuri. Deţine o treime din întreaga piaţă de livrări de smartwatchuri.

Pe locul doi, la o distanţă semnificativă, se află coreenii de la Samsung, iar locul trei este ocupat de compania americană Pebble.