Business Club. Clădirile care găzduiesc internetul, o afacere imobiliară de succes

Data publicării:
internn

Ai putea crede că spaţiul virtual este infinit. Nu este. Se termină acolo unde se termină capacitatea de stocare a milioanelor de servere din toată lumea. Iar apariţia aşa-numitelor servicii de cloud vor face ca nevoia de spaţiu să crească din ce în ce mai mult.

Prin serviciile de cloud, fişierele pe care le stochezi în calculatorul de acasă, le poţi stoca pe internet. Cei care îţi oferă aceste servicii sunt un fel de moşieri ai internetului. Latifundiari care au în posesie suprafeţe mari de spaţiu virtual pentru care plăteşti ca să le poţi folosi.

Însă creşterea nevoii de spaţiu virtual ocupă tot mai mult spaţiu real. Mai mult spaţiu de stocare a fişierelor înseamnă servere mai multe, care trebuie depozitate în locuri sigure.

Au apărut astfel companii precum Digital Realty, care, printre altele s-a specializat pe construcţia clădirilor care găzduiesc internetul.

Clădirile noastre sunt concepute să facă faţă unei game variate de pene de curent şi alte dezastre naturale”, spune Michael Foust, directorul Digital Realty.

Aceste clădiri sunt de obicei foarte mari şi sunt denumite gneric de obicei centre de date. Microsoft deţine trei dintre cele mai mari 10 astfel de centre pline de servere.

De altfel, analiştii estimează că Microsoft este compania care are cele mai multe servere. La mică distanţă sunt cei de la Google.

Pentru ca motorul de căutare Google şi celelalte servicii ale companiei să funcţioneze sunt necesare 900.000 de servere al căror consum de energie ar alimenta 200 de mii de locuinţe. Google consumă astfel 0,01% din energia produsă mondial.

Aşadar, nu este doar o entitate virtuală. Ocupă spaţiu, consumă curent şi este un element important al infrastructurii mondiale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri