Ce spune Facebook despre conturile blocate în perioada protestelor

Data actualizării: Data publicării:
proteste 26 nov 2 - inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rețeaua de socializare Facebook a reacționat într-un articol pentru BuzzFeed News în legătură nemulțumirea a zeci de persoane care au avut contul blocat, nu au putut posta sau le-au fost șterse postările în perioada protestelor din 26 noiembrie, din București și din țară.

Popular Smart Phone Apps Of 2016
Foto: Gulliver/GettyImages

Actualizare: Reprezentanții Facebook au oferit un punct de vedere: „Un număr de pagini au fost blocate temporar din cauza unei erori în sistemele noastre automate. De îndată ce acest lucru a fost adus în atenția noastră, am dezactivat aceste blocări. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere cauzată de faptul că aceste pagini au fost indisponibile pentru câteva ore”.


Citește și ”Ce se ascunde în spatele mesajului SUA. Tillerson a aflat informații despre Dragnea chiar de la vârful PSD”

O purtătoare de cuvânt al Facebook a precizat pentru BuzzFeed News, într-un amplu articol pe subiectul protestelor și a situației politice din România, că „un număr de pagini au fost blocate temporar din cauza unei erori (bug, n.red.) în sistemele automate”.

Potrivit sursei citate, purtătoarea de cuvânt nu a răspuns dacă aceste pagini au fost blocate în urma unei campanii de sesizare a Facebook cu privire la conținutul publicat de către persoanele blocate.

Articolul menționează că e vorba de până la 100 de conturi care au fost afectate și este citat Dragoş Stanca, specialist în comunicare online. „Sunt câteva ipoteze despre care putem să vorbim. Prima: a fost o masivă acțiune de raportare a postărilor care a dat peste cap algoritmii Facebook. Bănuiala mea este că au fost multe raportări făcute de conturi reale, care au păcălit puțin roboții Facebook”, spune el.

BuzzFeed News amintește și de problemele penale ale lui Liviu Dragnea, dar și despre intențiile de modificare a legilor justiției, începând cu OUG 13 și amintește de protestele care au avut loc în acest an.

Nu în ultimul rând, este trecut în revistă comunicatul îngrijorător al Departamentului de Stat al SUA cu privire la proiectul de modificare a legilor justiției propus de PSD-ALDE și răspunsul celor doi lideri prin scrisoarea publicată marți de Parlament.

Zeci de persoane s-au plâns, începând de duminică, că Facebook le-a blocat conturile, după ce au distribuit sau publicat materiale legate de proteste. Unii dintre ei au fost informați că postările lor sunt „suspecte de spam”, „încalcă standardele comunității” sau „folosesc incorect” unele instrumente ale rețelei de socializare.  

Printre ei se numără și filosoful Mihai Sora. În vârstă de 101 ani, el a ieșit în stradă duminică la Alba Iulia împotriva modificării legilor justiției și a Codului fiscal. Marți, el a anunțat pe pagina de Facebook că „a fost raportat” și, din acest motiv, i-a fost blocat, pentru scurt timp, contul de pe rețeaua de socializare, fiind nevoit să justifice contul cu un act de identitate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri