JURNAL PENTRU COPII. Cele mai cool gadgeturi

Data publicării:
gadget

S-a spus despre copiii din anii `80 că fac parte din generația celor "cu cheia de gât", iar acum se conturează o nouă generație: cea a copiilor cu gadgetul în buzunar. Tot mai mulți sunt puștii care au în dotare cel puțin un smartphone, o tabletă sau un aparat foto de ultimă generație. Să nu credeți însă că preferintele copiilor în materie de gadgeturi se opresc aici. X-box-urile, psp-urile, șapca muzicală sau brățara care îți spune unde te afli completează topul preferințelor în rândul celor mici.

„Cumpără exact ce le place copiilor. Nu contează prețul. Contează forma, aspectul și dacă atrage produsul respectiv”, explică reprezentantul unui magazin, Cătălin Pasa. „Părinții vin aici pentru a achiziționa diverse produse și ajung să stea câteva ore, pentru că și copiii lor stau ore în șir pentru a se juca”, adaugă el.

Dintre toate gadgeturile, tabletele și smartphon-urile sunt cele care fac senzație în rândul copiilor. Distribuitorii susțin că de la o lună la alta vânzarile cresc amețitor. Acesta este și motivul pentru care producătorii de gadgeturi ies pe piață cu modele tot mai colorate și mai atrăgătoare.

Cât a ajuns să coste, astăzi, o tabletă? „Tabletele le putem gasi între 399 lei și 6000 de lei, în funcție de multifuncționalitatea loc, capacitate de stocare, portabilitate....”, explică reprezentantul magazinului.

Piața gadgeturilor din România a fost invadată de tablete create special pentru copii. „Pe lângă tabletele care au întrebuințare pentru toată familia, există și tablete pentru copii, cu design prietenos, cu interfață prietenoasă, pentru cei mici....”, a subliniat Cătălin Pasa.

Să vedem cât costă telefoanele inteligente preferate de puști. „De la 599 lei și pot ajunge la 3500 de lei”, spune Cătălin.

Ce face diferența? „Procesorul de ultimă generație, camera foto care înlocuiește o cameră normală”.

Gadgeturile fac parte din viata puștilor de pretutindeni. S-au născut printre tablete sau jocuri la care adulții nu visau când erau copii. Prichindeii vremurilor noastre au ajuns să dea clasă oamenilor mari, în materie de gadgeturi. Și cum această piață se dezvoltă amețitor, n-ar fi exclus ca, în câțiva ani, toate atracțiile puștilor din ziua de azi să ajunga într-un muzeu de … "antichități".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri