Marele jaf virtual: Au fost furate monede bitcoin în valoare de 2,7 milioane de dolari

Data publicării:
btcpile1

Vestea jafului a fost dată de unul dintre administratorii noului magazin Silk Road, apărut după închiderea magazinului original de către autorităţile americane.

„Am fost atacaţi. Investigaţiile noastre originale arată că unul dintre vânzătorii din magazinul nostru a exploatat o vulnerabilitate în protocolul bitcoin, numită maleabilitatea tranzacţiilor, pentru a retrage în mod repetat monede din sistem până când conturile au fost golite”, a spus administratorul Defcon.

Mai exact, au fost furate 4.400 de monede virtuale din contul escrow în care vânzătorii şi cumpărătorii de pe Silk Road îşi ţineau bitcoin-urile. În momentul furtului, acele monede valorau 2,7 milioane de dolari. Acum valorează mai puţin de 1,5 milioane de dolari, căci după acest jaf, cursul bitcoin/dolar s-a prăbuşit.

Principalul suspect al jafului este un hacker francez care ar fi dat mai multe lovituri virtuale asemănătoare în ultima perioadă. Însă, clienţii Silk Road îi suspectează chiar pe administratorii magazinului că au înscenat un jaf ca să fure banii virtuali din conturile clienţilor.

Marea necunoscută este ce se va întâmpla cu bitcoin-urile furate. Banii pot fi urmăriţi de poliţie, căci fiecare tranzacţie cu bitcoin este înregistrată public. Însă chiar dacă au spus că nu se vor lăsa până când nu-l vor vedea pe tâlhar dat pe mâna autorităţilor, administratorii anonimi al Silk Road nu vor în niciun caz ca autorităţile să cerceteze cu atenţie activitatea magazinului. Silk Road a fost dintotdeauna o platformă de spălare a banilor şi de desfacere a unor mărfuri interzise.

Aşadar, hackerul francez acuzat că a dat spargerea din conturile Silk Road ar putea fi considerat un haiduc. Căci sunt şanse foarte mari ca măcar un bitcoin din cele 4.400 furate să îi fi aparţinut unui infractor.

Totuşi, câtă vreme bitcoin este folosit şi în afara Silk Road în tranzacţii cât se poate de legale, acest jaf ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte siguranţa acestei valute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri