Samsung a lansat Galaxy S4, concurent pentru HTC One şi iPhone 5

Data publicării:
29032013-2013-04-18-12h23m05s27

Samsung Galaxy S4 va fi disponibil în România la preţul de 2.700 de lei. Una din cele mai importante caracteristici ale noului model e dată de modul de navigare: aparatul poate fi controlat cu privirea, atunci când utilizatorul vrea să răspundă la un apel sau să treacă în revistă fotografiile din telefon.

Senzorii detectează dacă privirea utilizatorului este sau nu aţintită asupra ecranului. Astfel, clipurile video intră automat pe pauză, dacă ochii se îndreaptă în altă direcţie.

Experţii sunt de părere că piaţa telefoanelor inteligente este în creştere permanentă în România, unde anul trecut s-au vândut un milion de asemenea dispozitive. Cifra de afaceri în acest domeniu a atins astfel suma de 249 milioane euro.

Un calcul simplu arată că valoarea medie a unui telefon inteligent vândut în ţara noastră s-a cifrat la aproximativ 250 de euro. De altfel, unul din patru telefoane mobile aflate în uz în ţara noastră este un smartphone.

La nivel internaţional, Samsung se află pe primul loc după numărul de telefoane vândute în 2012, cu peste 384 milioane de dispozitive. Prin comparaţie, principalul său concurent, Apple, a vândut de aproape trei ori mai puţine smartphone-uri.

Presa de specialitate a remarcat faptul că Apple, cândva lider necontestat pe acest segment, a pierdut tot mai mult teren, mai ales după moartea fondatorului Steve Jobs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri