Cros pentru reîmpădurirea României

Data publicării:
cros padure

Aproape 500 de concurenţi au plecat în cursa de cinci kilometri din Parcul Tineretului. Printre ei - ministrul Mediului şi cel al Educaţiei, dar şi maratoniştii Andrei Roşu şi Vlad Tănase. Efortul era vizibil după o singură tură de parc.

Cel mai rapid alegător a avut nevoie de numai 22 de minute pentru a termina cursa. Întrecerea le-a testat limitele celor care nu sunt obişnuiţi cu mişcarea zilnică.

Cei doi miniştri care au luat startul au încheiat cursa în pluton, în aproximativ 30 de minute.

„A fost foarte bine. Mă bucur că am reuşit să termin. Nu credeam, dar a fost extraordinar”, a spus ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer.

În urma ministrului Mediului a ajuns şi cel al Educaţiei, Adrian Curaj.

„Nu am venit pentru performanţă. Am venit pentru mesaj. Contează să facem sport şi copiii trebuie să facă sport. Dintre ei, unii vor fi campioni”, a spus el.

Competiţia a devenit mai serioasă în probele mai lungi, la care au participat trei sute de amatori, dar şi sportivi obişnuiţi cu maratoanele.

Ambele curse au fost câştigate de doi veterani, în 34, respectiv 54 de minute.

Dincolo de întrecere, crosul a avut şi o latură civică. A fost cea mai mare întrecere de strângere de fonduri pentru mediu din România.

Toate taxele de alergare se transformă în copăcei plantaţi şi îngrijiţi în Pădurea Copiilor. Cinci lei înseamnă o investiţie pentru ca timp de 15 ani să se realizeze plantarea şi îngrijirea unui puiet”, a spus Teodora Pălărie, organizatorul Crosului Pădurii.

„Din păcate, mediul nu este întotdeauna pe primul plan pentru că efectul împăduririlor se văd în ani şi ani, nu se văd imediat. Dar dacă ne gândim la copiii noştri şi ne dorim un aer curat pentru ei, atunci trebuie să ne preocupe şi subiectul ăsta”, a spus Andrei Roşu, maratonist.

Cu banii strânşi, organizatorii vor planta în toamnă 32.000 de puieţi în sudul României, unde deşertificarea este din ce în ce mai prezentă. Ministrul Mediului a promis că statul va contribui şi el cu încă 32.000 de puieţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri