Greta Thunberg a fost ridicată de poliția din Malmo, din nou, imediat după amenda primită pentru un alt protest

Data actualizării: Data publicării:
Greta Thunberg ținuta de mâini și cărată de polițiștii din Malmo după un protest pe 24 iulie 2023
Greta Thunberg a fost ridicată de poliție de la un protest desfășurat în Malmo pe 24 iulie 2023. Sursa foto: Profimedia Images

Activista de mediu Greta Thunberg a fost îndepărtată cu forța de poliție de la un protest din orașul Malmo, din sudul Suediei, luni, la doar câteva ore după ce un tribunal local a amendat-o pentru nerespectarea unui ordin al poliției în timpul unui protest similar luna trecută, relatează swissinfo.ch.

Thunberg a recunoscut luni în timpul procedurilor judiciare că nu a respectat ordinul poliției, dar a pledat nevinovată și a spus că acționează din necesitate.

„Este absurd ca cei care acționează în conformitate cu știința, să plătească prețul pentru asta”, a spus ea reporterilor la tribunalul districtual Malmo.

Thunberg și alți activiști din grupul Reclaim the Future au blocat drumul pentru camioanele cu petrol în portul Malmo pe 19 iunie. Ea a fost acuzată pentru că nu a plecat atunci când poliția ia ordonat să facă acest lucru.

După condamnarea de luni, Thunberg și alți activiști s-au întors în portul Malmo, unde au fost din nou ridicați de poliție pentru că blocau traficul.

Thunberg spusese cu doar câteva ore în urmă instanței că acțiunile ei sunt justificate:
"Cred că ne aflăm într-o situație de urgență care amenință viața, sănătatea și proprietatea. Nenumărați oameni și comunități sunt în pericol atât pe termen scurt, cât și pe termen lung".

Instanța a amendat-o pe Thunberg cu 1.500 de coroane suedeze și alte 1.000 de coroane care vor ajunge la fondul Suediei pentru victimele crimei. Amenda a fost aplicată proporțional cu venitul ei raportat. Nerespectarea ordinului poliției atrage o pedeapsă maximă de șase luni de închisoare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri