Greta Thunberg a scăpat de procesul de la Londra. Ce le-a spus judecătorul procurorilor

Data publicării:
greta thunberg în fața tribunalului westminster alături de colegii ei
Procesul de la Londra, în care Greta Thunberg și alți patru activiști de mediu erau acuzați de încălcarea ordinii publice, s-a încheiat. Sursa foto: Profimedia Images

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost achitată vineri în procesul de la Londra unde era acuzată de încălcarea Legii de ordine publică, după un protest de anul trecut. Judecătorul i-a achitat și pe ceilalți activiști de mediu acuzați de polițiști de aceeași infracțiune, transmite Reuters.

Thunberg, care a devenit o figură proeminentă pentru activismul de mediu în întreaga lume, după ce a organizat săptămânal proteste în fața parlamentului suedez în 2018, a fost achitată la Curtea de Magistrați din Westminster de acuzația în temeiul Legii pentru ordinea publică.

Thunberg a fost una dintre zecile de persoane arestate în octombrie în fața unui hotel din Londra, unde conferința Energy Intelligence Forum găzduia lideri din industria petrolului și gazelor.

Ea și alți patru activiști, cu vârste cuprinse între 19 și 59 de ani, au fost acuzați că nu au respectat un ordin al poliției de a muta protestul lor într-o zonă desemnată din apropierea conferinței.

Însă judecătorul John Law a decis că acea condiție impusă protestului este ilegală, deoarece poliția ar fi putut impune restricții mai mici și pentru că, condițiile nu erau clare.

„Probele urmăririi penale sunt insuficiente pentru ca orice instanță rezonabilă să condamne în mod corespunzător și îmi exercit libertatea de a-i achita pe toți cei cinci inculpați”, a spus Law, în aplauze și urale care au răsunat de la o galerie publică plină.

Adresându-se celor cinci inculpați, el a adăugat: „Toți sunteți găsiți nevinovați de această infracțiune”.

Thunberg și cei patru colegi cu care a protestat s-au îmbrățișat înainte de a părăsi instanța.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri