Sari la conținut

METEO. Vijelii și ploi de vară în jumătate din țară

ANM a emis o informare conform căreia în după-amiaza şi seara zilei de luni, 4 iulie instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde vor fi perioade de timp cu înnorări, local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi punctiform 35...40 l/mp.

Vestea bună este că în perioada imediat următoare temperaturile vor fi suportabile în toate regiunile ţării. Doar în după-amiaza zilei de miercuri în Lunca Dunării se vor mai depăşi 30 de grade Celsius.

Aşadar, a doua zi a săptămânii aduce o vreme frumoasă în toată ţara, cu temperaturi suportabile.

De miercuri după prânz, instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea nord-vestică a ţării, unde vor apărea averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice, vijelii şi vor fi condiţii de grindină. Joi fenomenele de instabilitate se vor muta în jumătatea sud-estică a ţării şi vor fi arii extinse. În întreg intervalul maximele nu vor mai trece de 33 de grade.