OnlyFans e pe plus la toate capitolele. Proprietarul platformei a primit 338 de milioane de dolari în dividende

Data publicării:
logo OnlyFans pe un laptop
Numărul de creatori de pe OnlyFans a crescut cu 47%, până la aproape 3,2 milioane, în timp ce numărul de utilizatori a crescut cu 27% până la aproape 239 de milioane. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Compania mamă a OnlyFans, Fenix International Limited, transmite că profiturile anuale au crescut la peste jumătate de miliard de dolari. Leonid Radvinsky, proprietarul platformei, a primit 338 de milioane de dolari în dividende pentru anul trecut, informează BBC.

Platforma găzduiește peste trei milioane de creatori, deservind aproape 240 de milioane de utilizatori sau „fani”, conform ultimelor date transmise de companie.

În ceea ce privește profitul și banii, firma a spus că au fost cheltuiți peste 5,5 miliarde de dolari pe platforma OnlyFans până la sfârșitul lunii noiembrie 2022. Cifrele arată că platforma cu conținut pentru adulția fost în creștere, de la 4,8 miliarde de dolari în 2021. Profiturile înainte de impozitare pentru perioada respectivă au ajuns la 525 de milioane de dolari, în creștere față de 432 de milioane de dolari în anul precedent.

Numărul de creatori de pe OnlyFans a crescut cu 47%, până la aproape 3,2 milioane, în timp ce numărul de utilizatori a crescut cu 27% până la aproape 239 de milioane.

Compania a mai transmis că, pentru prima dată, mai mult de jumătate din veniturile sale au provenit din servicii fără abonament, cum ar fi sfaturi și conținut la cerere de la creatori.

Platforma ia o cincime din plățile efectuate pe site, aproximativ 80% fiind destinate creatorilor.

„OnlyFans a înregistrat o creștere susținută și profitabilă”, au subliniat reprezentanții Fenix International Limited. „Acest lucru reflectă atât creșterea platformei, în ceea ce privește numărul de creatori de conținut și fani, cât și creșterea veniturilor creatorilor de conținut existenți.”

Traficul a crescut pentru OnlyFans și alte site-uri de streaming în timpul pandemiei de COVID-19, când oamenii erau blocați în casele lor.

Cu toate acestea, multe dintre aceste platforme au avut scăderi ale câștigurilor din perioada pandemiei, după ce restricțiile au fost ridicate.

OnlyFans a fost fondat în 2016 de echipa tată și fiu Guy și Tim Stokely. Ei au vândut compania unui antreprenor american de origine ucraineană, proprietar de site-uri cu conținut pentru adulți, Leonid Radvinsky, în 2018.

Acționarul unic al Fenix International Limited, Leonid Radvinsky, are o avere personală estimată la peste 2 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri