Echipa olimpică a Indiei a renunţat la echipamentul chinezesc Li Ning înaintea JO 2020: „Suntem conştienţi de sentimentele fanilor”

Data publicării:
Reprezentanță ai echipei olimpice indiene.
Echipa olimpică a Indiei a renunţat la echipamentul chinezesc Li Ning.

Comitetul Olimpic Indian (IOA) a anunţat că renunţă la ţinutele oficiale şi echipamentul sportiv furnizat de compania chineză Li Ning, sponsorul său tehnic, din cauza sentimentelor antichineze din ţară, acestea urmând să fie înlocuite de articole de îmbrăcăminte fără brand, transmite Reuters.

Companiile chineze au înregistrat un recul în India, după ce 20 de soldaţi indieni au fost ucişi într-o confruntare cu militarii chinezi la graniţa din Himalaya, în iunie 2020.

IAO a precizat că a decis să rezilieze anticipat contractul cu Li Ning, care urma să expire după Jocurile de la Tokyo.

Acum şase zile, IAO a prezentat ţinuta şi echipamentul cu marca Li Ning pentru Tokyo, dar a anunţat marţi că delegaţia Indiei nu va mai purta brandul chinez din respect pentru sentimentele oamenilor din ţară.

„Suntem conştienţi de sentimentele fanilor noştri şi am decis să ne retragem din actualul contract cu un sponsor tehnic. Sportivii noştri, antrenorii şi staff-ul vor purta ţinute fără marcă, au declarat preşedintele IOA, Narinder Batra şi secretarul general IOA, Rajeev Mehta, prin intermediul unui comunicat, informează Agerpres.

IOA a început demersurile pentru găsirea unui nou sponsor tehnic al echipei olimpice.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri