Gimnastică | Lotul la Deva, Ponor și Iordache la București

Data publicării:
fete

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat vineri că sportivele Cătălina Ponor și Larisa Iordache se vor pregăti la București și nu alături de lotul național de la Deva pentru că doresc să își continue studiile.

fete

„Cătălina și Larisa sunt absolut mature, sunt într-o zonă de vârstă în care e greu să le amesteci cu copii de 13-14 ani. Ele și-au exprimat dorința de a continua unele studii și de a rămâne să se pregătească la București. Iar pentru asemenea tip de sportive noi le îndeplinim toate condițiile și lapte de cuc dacă putem, le dăm, pentru a fi toate lucrurile în regulă, a explicat Stoica, fără să ofere motivul rămânerii la București a celei de-a treia gimnaste, Anamaria Ocolișan.

Oficialul Federației Române de Gimnastică a adăugat că pregătirea lotului național la Deva este cea mai bună soluție pentru următorul ciclu olimpic. „Cea mai bună simbioză între pregătire tehnică, pregătire școlară și restul condițiilor se găsește la Deva. Tot acolo este și centrul olimpic de junioare, care e la fel sub coordonarea domnului Forminte. Pentru că acolo avem copii care pot să participe la Jocurile Olimpice din 2020. Iar Comitetul Executiv a hotărât că e cea mai bună soluție pentru următorul ciclu olimpic”, a precizat Stoica, prezent vineri la Comitetul Executiv al COSR.

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a decis, în ședința sa de joi, reorganizarea gimnasticii artistice feminine, al cărei centru de greutate va fi la Deva, sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte. Acesta va conduce activitatea lotului de senioare, precum și pregătirea olimpică pentru Tokyo 2020. Larisa Iordache, Cătălina Ponor și Anamaria Ocolișan și-au exprimat dorința de a se pregăti la București, separat de lotul național, scrie Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri