VIDEO. Insulele Feroe - România: 0-3. Tricolorii obțin calificarea la Euro 2016 

Data publicării:
ROMANIA POZA MAIN

ACTUALIZARE 23.00 Odată cu calificarea României la Euro 2016, primul turneu final la care naționala ajunge după opt ani, a început discuția despre cine va fi selecționerul României anul viitor în Franța.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, dă de înțeles că „nea Puiu” rămâne.

„În niciun caz nu deschid asemenea subiecte imediat. Adică... Va rămâne, fiindcă merită să rămână, a pregătit foarte bine meciurile tactic, inclusiv cel de la București, dacă e să ne referim la primele 60 de minute, foarte bune, inclusiv din punct de vedere ofensiv. Și inclusiv meciul din această seară, nu a fost o victorie chinuită. O victorie care înseamnă cu atât mai mult cu cât a adus calificarea, care ne bucură foarte mult”, a declarat Burleanu, la Torshavn, conform digisport.ro.

ACTUALIZARE 21.35. „Ne bucurăm că am obținut calificarea, suntem foarte fericiți, dar am fi vrut să reușim asta încă de la București, cu Finlanda, pentru că voiam să împărțim bucuria cu fanii, cu suporterii pe care i-am dezamăgit. Încă o dată, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat la București, le-am cerut scuze, o fac iar, dar victoria de azi e și victoria lor”, a declarat antrenorul Naționalei Anghel Iordănescu, potrivit digisport.ro.

Dacă rămân selecționer? Lăsați-mă să mă bucur și eu și jucătorii de această victorie, de calificare. Avem timp să discutăm problema mai târziu”, a mai spus selecționerul României.  

ACTUALIZARE 21.10. Grecia - Ungaria 4-3. Elenii au reușit prima victorie a preliminariilor, iar ungurii termină pe locul 3 în grupa României (locul 2) și ratează posibilitatea unei calificări directe la Euro 2016. Irlanda de Nord se califică de pe primul loc.

PARTIDA S-A ÎNCHEIAT, NAȚIONALA ROMÂNIEI MERGE LA EURO 2016!

Min 83. GOL ROMÂNIA: 0-3. Maxim a primit o pasă foarte bună, la marginea careului de 16 metri, din partea lui Stancu, după care a marcat cu un șut  în stânga lui Nielsen.

Min. 45+1 GOL ROMÂNIA: 0-2, Budescu a marcat un gol senzațional cu un șut de la mare distanță, lateral dreapta, după o pasă a lui Adi Popa. Prima repriză s-a încheiat.

Min. 4 - GOL ROMÂNIA: 0-1.Torje a executat, de la aproximativ 40 de metri, o lovitură liberă, a pasat în stânga la Raț, fundașul a pasat, la rându-i, în interiorul careului, în centru, de unde Budescu a șutat fără nicio speranțe pentru portarul advers.


Cu toate acestea, selecționerul Anghel Iordănescu își face griji înaintea meciului cu Insulele Feroe. El subliniază că reprezentativa din Insulele Feroe s-a predat greu în fiecare meci din actuala campanie de calificare.

Fotbalul din Feroe a crescut, noi am câștigat foarte greu, toate echipele au câștigat greu cu Feroe”, spune Anghel Iordănescu.

Pentru Anghel Iordănescu, partida din această seară va fi una specială. În urmă cu 22 de ani, selecţionerul disputa primul meci pe banca tricolorilor, într-o victorie cu 4-0 în faţa nordicilor. Era primul pas spre calificarea la Mondialul american, cel mai mare succes din istoria naţionalei, scrie digisport.ro.

România nu a mai participat la un turneu final din 2008, iar acum Europeanul de anul viitor este mai aproape ca oricând. Cu o victorie în Feroe, naţionala merge în Franţa, iar Iordănescu aşteaptă un joc fără greşeală de la elevii săi.

Tricolorii sunt pregătiţi pentru cel mai important meci al anului, cel din Insulele Feroe. Cu un succes la Torshavn, naţionala lui Anghel Iordănescu este sigură de prezenţa la Campionatul European de anul viitor. Tricolorii nu se mai gândesc la primele de calificare, ci doar la victoria care poate duce România la EURO după opt ani.

Este o calificare mult dorită de toata lumea, de noi în primul rând...este de prisos să vorbim de prime”, a declarat Răzvan Raț.

Este un meci foarte important , cel mai important din cariera mea, îmi doresc o victorie și să ne calificăm”, spune, la rândul său, Florin Andone.

Meciurile dintre România şi Insulele Feroe

6 mai 1992, preliminarii CM 1994: România - Insulele Feroe 7-0(Balint 4, 39, 78, Hagi 14, Lăcătuș 28 pen, Lupescu 44, C. Pană 56)

8 septembrie 1993, preliminarii CM 1994: Insulele Feroe - România 0-4 (Răducioiu 23, 58, 60, 76)

10 septembrie 2008, preliminarii CM 2010: Insulele Feroe - România 0-1 (Cociş 59)

14 octombrie 2009, preliminarii CM 2010: România - Insulele Feroe 3-1 (Apostol 16, Bucur 65, Mazilu 86 / Egil a Bo 83)

29 martie 2015, preliminarii Euro 2016: România - Insulele Feroe 1-0 (Keşeru 21).

Echipele probabile:

Insulele Feroe: Nielsen - Naes, Faero, Nattestad, Davidsen - Rene Joensen, Jakobsen, Baldvinsson, Vatnhamar, Bartalsstovu - Edmundsson

Antrenor: L. Olsen

România: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje, Budescu, Stancu - Fl. Andone

Antrenor: A. Iordănescu.

Partida începe la ora 19:00, ora României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri