VIDEO Pericol pentru unii, record mondial pentru alţii. Un surfer a plutit pe un val înalt de 30 de metri adus de furtuna Saint Jude

Data publicării:
carlos burle

Cea mai puternică furtună din ultimii şase ani produsă în Europa a lovit şi nord-vestul Rusiei şi ţările baltice. În zonele respective este în vigoare cod portocaliu de vânt puternic. Între timp, ţările prin care a trecut Saint Jude încep să îşi revină. În vestul şi nordul continentului încă mai sunt zeci de mii de locuinţe fără curent electric. Pentru unii există însă şi o parte plină a paharului: mai mulţi pasionaţi de surf au plutit pe valurile uriaşe.


Foto: Facebook.com/CarlosBurle

Furtuna a provocat un val de peste 30 de metri înălţime. Un surfer din Brazilia a reuşit să plutească pe el, doborând astfel recordul stabilit anul trecut de un american. S-a întâmplat în largul coastelor Portugaliei, un loc frecventat de sportivi din întreaga lume.

Cred că oricine putea realiza asta, toţi cei care au fost aici trebuie felicitaţi. Sunt fericit că sunt în viaţă”, a spus Carlos Burle după ce a doborât recordul.

Alţii, mai precauţi, s-au mulţumit să rămână pe mal. Şi-au scos însă din şifonier costumele de baie şi au profitat de valurile uriaşe.

În alte zone, furtuna botezată de britanici Saint Jude, a făcut prăpăd: oamenii au fost luaţi pe sus, la propriu, iar acoperişurile au fost distruse de vântul a cărui viteză a atins şi 160 de kilometri pe oră.

Zeci de copaci au fost smulşi de vânt din rădăcină, căzând peste case şi maşini şi ucigând oameni. În Marea Britanie şi Suedia, zeci de mii de locuinţe nu au în continuare electricitate. În Germania şi Danemarca mai multe şcoli rămân închise, în timp ce în Estonia şi nord-vestul Rusiei copacii au distrus locuinţele şi vehiculele peste care au căzut.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri