Criticile dure ale lui Rafael Nadal, după accidentarea care l-a obligat să abandoneze meciul la Australian Open

Data actualizării: Data publicării:
Rafael Nadal
Foto: Guliver/Getty Images

Spaniolul Rafael Nadal, locul I ATP, a abandonat, marţi, meciul cu croatul Marin Cilici, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 6, din sferturile de finală ale Australian Open, scrie News.ro.

Rafael Nadal
Foto: Guliver/Getty Images

Nadal, finalist anul trecut şi câştigător în 2009, la Melbourne, s-a accidentat la coapsa dreaptă, la scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (5), 1-4, a cerut time out medical, a mai jucat până la scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (5), 2-6, 0-2, apoi a decis să se retragă, după trei ore şi 47 de minute de joc.

„Sunt momente dificile, dar nu e pentru prima dată când mi se întâmplă aici. Sunt o persoană optimistă, dar astăzi am ratat oportunitatea de a fi într-o semifinală de Grand Slam și să lupt pentru câștigarea unui titlu important pentru mine. Asta e dificil de acceptat”

Organizatorii ar trebui să se gândească mai mult la ce se întâmplă aici. Prea mulți oameni s-au accidentat pe aceste terenuri. Poate că ar trebui să se gândească puțin și la starea de sănătate a jucătorilor de tenis. Nu neapărat acum că jucăm, dar și pentru că există viață după tenis. Nu știu dacă vom continua să jucăm pe aceste suprafețe extrem de dure ce se va întâmpla cu noi pe viitor”, a declarat Nadal, potrivit BBC News.

"E un moment dificil pentru mine, sper că accidentarea nu este serioasă. Nu îmi place niciodată să mă retrag, dar piciorul îmi era total blocat și nu am mai putut să îl mișc. Nu aș putea spune că e mușchiul, pentru că e mai sus pe picior, dar nu e nici șoldul. Genunchiul funcționa bine, fără probleme. Voi face un examen RMN miercuri și vom vedea despre ce e vorba", a mai spus Rafael Nadal, la conferința de presă.

Cilici va evolua în penultimul act cu britanicul Kyle Edmund, locul 49 ATP, care l-a învins, tot marţi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, pe bulgarul Grigor Dimitrov, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 3, calificându-se pentru prima dată în semifinalele unui grand slam, la Australian Open.

Celelalte două partide din sferturi vor avea loc miercuri: sud-coreeanul Hyeon Chung, locul 58 ATP, cu americanul Tennys Sandgren, locul 97 ATP, şi elveţianul Roger Federer, locul 2 ATP, deţinătorul trofeului, cu cehul Tomas Berdych, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 19.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri