CFR Cluj, victorie cu Ballkani și calificare în play-off-ul optimilor Conference League. FCSB încheie grupa cu o înfrângere

Data actualizării: Data publicării:
Minge oficială a Conference League
CFR Cluj, victorie cu Ballkani și calificare în play-off-ul optimilor Conference League. FCSB încheie grupa cu o înfrângere. Foto: Profimedia

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul pentru optimile de finală ale competiţiei de fotbal Europa Conference League, după ce a învins formaţia kosovară FC Ballkani cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadion „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, clasându-se pe locul secund în Grupa G. Tot joi seară, FCSB a fost învinsă de West Ham United cu scorul de 3-0, pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultimul său meci din Grupa B a competiţiei.

CFR Cluj, joc tactic excelent

Ghanezul Bismark Adjei-Boateng (17) a marcat golul victoriei, dar CFR putea evita orice emoţii dacă Ciprian Deac transforma penalty-ul primit.

Campioana României a făcut un excelent joc tactic, apărându-se exact după ce a marcat în faţa unei echipe care a avut o posesie covârşitoare (68%-32%), dar care rareori a ameninţat poarta lui Scuffet.

Echipa antrenată de Dan Petrescu avea nevoie de victorie pentru a se califica şi a început în atac, însă Yeboah a reluat slab cu capul (3) şi Frasheri a prins.

Campioana Kosovo a avut o şansă foarte bună de gol în min. 13, când Berisha a reluat imprecis de la 11 metri, deşi era singur.

Yeboah a fost blocat in extremis de Jashanica (14), iar Muhar a reluat cu capul pe lângă ţintă (15) după un corner.

CFR a marcat tot după o lovitură de colţ executată de Deac (17), Manea a retrimis în careu mingea respinsă de defensiva kosovară, Muhar a prelungit, Potoku a încercat să respingă, dar l-a servit excelent pe Boateng, care a împins mingea în plasă din 2 metri.

Clujenii au avut şansa de a tranşat meciul, primind penalty în min. 32, când Malele a fost ţinut în careu de Emerllahu. Din păcate, Deac a executat slab şi portarul Frasheri a apărat, căpitanul CFR-ului nereuşind să transforme nici la repetarea loviturii de pedeapsă, când a tras şi mai slab.

Repriza secundă a fost şi mai ternă, după acelaşi scenariu, cu atacuri ale oaspeţilor, oprite de barajul format la 16-20 de metri.

CFR a mai ratat o ocazie de a închide conturile, Frasheri respingând senzaţional mingea reluată de Burcă la centrarea lui Deac (60).

Ballkani s-a remarcat doar prin două şuturi de la distanţă, unul periculos (71), expediat de Kuc, la care Scuffet s-a remarcat, şi al doilea, tras de Korenica (75), fără mari emoţii pentru goalkeeper-ul italian.

În celălalt meci al grupei, Slavia Praga a remizat acasă cu Sivasspor, 1-1.

În clasamentul final, Sivasspor a ocupat primul loc, cu 11 puncte, urmată de CFR Cluj, 10 puncte, Slavia, 8 puncte, Ballkani, 4 puncte.

Câştigătoarele grupelor din Europa Conference League se califică direct în optimile de finală, iar formaţiile clasate pe locul secund dispută baraje pentru optimi cu echipele de pe locul al treilea din grupele Europa League.

CFR merge mai departe, în ciuda unui debut slab de campanie, cu remiză în Kosovo (1-1) şi înfrângere acasă cu Sivasspor (0-1), potrivit Agerpres.

La meciul cu FC Ballkani în tribune s-a aflat şi un fost jucător al clujenilor, Tony Da Silva.

Meciurile din play-off-ul pentru calificarea în optimile competiţiei se vor juca pe 16 şi 23 februarie. Tragerea la sorţi este programată luni, la Nyon.

clasament grupa G
Clasamentul Grupei G

CFR Cluj - FC Ballkani 1-0 (1-0)
A marcat: Bismark Adjei-Boateng (17).
Ciprian Deac (CFR) a ratat un penalty în min. 35 (a apărat Stivi Frasheri).
Cluj-Napoca, Stadion „Dr. Constantin Rădulescu”
Europa Conference League - Grupa G

Au evoluat echipele:

CFR CLUJ: 1. Simone Scuffet - 4. Cristian Manea, 44. Yuri Matias, 3. Andrei Burcă, 47. Christopher Braun - 10. Ciprian Deac (căpitan; 11. Claudiu Petrila, 67), 21. Bismark Adjei-Boateng, 73. Karlo Muhar, 8. Roger (40. Lovro Cvek, 89) - 15. Emmanuel Yeboah, 9. Cephas Malele (32. Rangelo Janga, 81).
Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 23. Rareş Gal, 34. Cristian Bălgrădean - 2. Karlo Brucic, 6. Jean-Claude Billong, 20. Vito Hammershoej-Mistrati, 28. Ovidiu Hoban, 33. Denis Kolinger, 37. Mihai Bordeianu.

FC BALLKANI: 77. Stivi Frasheri - 2. Armend Thaci (căpitan), 5. Lumbardh Dellova, 32. Bajram Jashanica, 3. Arber Potoku (21. Albin Kapra, 72) - 11. Qendrim Zyba (99. Lucas Cardoso, 64), 6. Lindon Emerllahu, 20. Edvin Kuc (căpitan; 25. Veton Tusha, 88) - 80. Albin Berisha (28. Leotrim Bekteshi, 64), 9. Albion Rrahmani, 7. Meriton Korenica.
Antrenor: Ilir Daja.
Rezerve neutilizate: 1. Dashnor Balaj, 92. Damir Ljuljanovic - 8. Dejan Zarubica, 10. Nazmi Gripshi, 14. Egzon Sinani, 18. Leonard Shala, 22. Krenar Dulaj.

Arbitru: Daniel Schlager; arbitri asistenţi: Christian Dietz, Sven Waschitzki; al patrulea oficial: Tobias Reichel (toţi din Germania)
Cartonaşe galbene: Emërllahu (32), Jashanica (34), Deac (42), Muhar (61), Bekteshi (85), Petrila (90+4).

FCSB a pierdut clar cu West Ham United

FCSB a fost învinsă fără drept de apel de formaţia engleză West Ham United, cu scorul de 3-0 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultimul său meci din Grupa B a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

Vicecampioana, într-un moment de criză prelungită, a cedat la scor de forfait, după golurile lui Pablo Fornals (40, 65) şi autogolul lui Joyskim Dawa (56).

West Ham, care a venit la Bucureşti fără piesele sale de bază, Lukasz Fabianski, Kurt Zouma, Craig Dawson, Emerson, Thilo Kehrer, Declan Rice, Lucas Paqueta, Maxwel Cornet, Gianluca Scamacca, Michail Antonio, Said Benrahma sau Jarrod Bowen, a câştigat cu echipa a doua, în care au jucat tineri ca Oliver Scarles (16 ani), Divin Mubama (18), Freddie Potts (19), Kamarai Swyer (19), Kaelan Casey (18) etc.

„Ciocănarii” au încheiat grupa cu un bilanţ perfect, şase victorii din şase meciuri, iar la Bucureşti mai puteau marca încă 5-6 goluri în faţa unei echipe debusolate.

Portarul Târnovanu, singurul care a meritat o notă de trecere de la FCSB, a apărat şutul lui Fornals (4), apoi s-a opus la reluările din careu ale lui Mubama şi Fornals (22), fiind salvator şi în faţa lui Downes (36), care a reluat din şase metri centrarea lui Fornals.

În min. 40, londonezii au deschis scorul prin Fornals, plecat din poziţie suspectă de ofsaid la lansarea lui Johnson şi care l-a executat pe Târnovanu.

Pantea a degajat de pe linia porţii (45) mingea trimisă cu capul de Aguerd şi deviată de Compagno.

West Ham şi-a dublat avantajul după pauză (56), când Coufal a centrat de pe dreapta, Mubama a reluat cu capul, iar Dawa a deviat în propria poartă.

Târnovanu a fost din nou în prim plan la şutul lui Coufal (58), dar nu a fost la fel de inspirat în min. 65, când a respins greşit centrarea lui Scarles, iar Fornals a reluat în plasă.

Tânărul portar al vicecampioanei României a salvat golul la şutul lui Ogbonna la colţul scurt (70) şi s-a opus la mingea expediată de Lanzini din marginea careului (88). Scarles, la doar 16 ani, a fost aproape de gol în min. 76, când mingea trimisă de el a ocolit bara a doua.

Radaslavescu a avut cele mai bune şanse ale echipei conduse de Mihai Pintilii, dar a tras pe lângă poartă de la 15 metri (62) şi a trimis prea slab pentru a-l învinge pe Areola (67). O şansă mare a avut Radunovic (90), dar a fost blocat în careul mic de Aguerd.

FCSB a încheiat astfel o campania ratată complet în care a obţinut doar două puncte, ambele cu Anderlecht.

FCSB - West Ham United 0-3 (0-1)
Au marcat: Pablo Fornals (40, 65), Joyskim Dawa (56, autogol).
Bucureşti, Arena Naţională: 20.172 spectatori
Europa Conference League - Grupa B

grupa b
Clasamentul Grupei B

Au evoluat echipele:

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 28. Alexandru Pantea, 5. Joyskim Dawa, 29. Rachid Bouhenna, 33. Risto Radunovic - 18. Malcom Edjouma, 20. Marco Dulca (80. Eduard Radaslavescu, 46), 26. Răzvan Oaidă (27. Darius Olaru, 46) - 98. Andrei Cordea (căpitan; 9. Ianis Stoica, 46), 96. Andrea Compagno (90. Bogdan Rusu, 59), 10. Octavian Popescu (7. Florinel Coman, 59).
Antrenor: Mihai Pintilii.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 2. Valentin Creţu, 13. Andrei Dumiter, 22. Radu Boboc.

WEST HAM: 13. Alphonse Areola - 2. Ben Johnson (70. Kaelan Casey, 76), 27. Nayef Aguerd, 21. Angelo Ogbonna (căpitan) - 5. Vladimir Coufal (50. Harrison Ashby, 66), 10. Manuel Lanzini, 32. Conor Coventry, 12. Flynn Downes (59. Keenan Forson, 66), 68. Oliver Scarles - 72. Divin Mubama (58. Kamarai Swyer, 76), 8. Pablo Fornals (62. Freddie Potts, 66).
Antrenor: David Moyes.
Rezerve neutilizate: 25. Darren Randolph, 47. Krisztian Hegyi - 65. Michael Forbes, 71. Regan Clayton, 75. Lewis Orford.

Arbitru: Sascha Stegemann; arbitri asistenţi: Marco Achmuller, Christof Gunsch; al patrulea oficial: Florian Badstubner (toţi din Germania)
Cartonaşe galbene: Aguerd (32), Mubama (71), Scarles (73).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri