Chelsea London câștigă pentru a doua oară UEFA Champions League, după o finală spectaculoasă cu Manchester City

Data publicării:
jucatorii formatiei chelsea london cu trofeul uefa champions league
Chelsea London câștigă pentru a doua oară trofeul UEFA Champions League, după ce a învins-o în finala din 29 mai 2021 pe Manchester City pe stadionul Dragao din Porto Foto: Profimedia

Finala UEFA Champions League a fost câștigată, sâmbătă seara, de Chelsea London, care a învins Manchester City la limită, cu scorul de 1-0, după un meci-spectacol. Londonezii câștigă pentru a doua oară cel mai râvnit titlu în Liga Campionilor, grație golului marcat de Kai Havertz, în minutul 43, pe stadionul Dragao din Porto.

Chelesea Londra, antrenată de Thomas Tuchel, câștigă astfel pentru a doua oară trofeul celei mai importante competiții europene intercluburi, prima dată impunându-se în 2012.

Finala ediției 2020-2021 a UEFA Champions League, programată iniţial la Istanbul, a fost mutată în Portugalia din cauza restricţiilor legate de pandemie, iar partida s-a disputat cu public.

Urmăriți aici live text și secvențe video din desfășurarea partidei (pentru abonații RCS-RDS).

Prima ocazie importantă le-a aparținut londonezilor, Timo Werner șutând în brațele portarului Ederson din situație ideală, în minutul 14. City a replicat prin Foden, al cărui șut din careu a fost blocat în ultima clipă de un fundaș advers, în minutul 29. În minutul 39, Chelsea l-a pierdut pe Tiago Silva, care a ieșit din teren accidentat, fiind înlocuit de Andreas Christensen.

Londonezii au deschis scorul în minutul 43, când Kai Havertz a primit o pasă în adâncime de la Mason Mount, l-a driblet pe Ederson și a înscris în poarta goală.

„Cetățenii” au fost la un pas de a primi o lovitură de pedeapsă în minutul 60, când arbitrul partidei a analizat cu ajutorul sistemului VAR un posibil henț în careu la Reece James. În cele din urmă jocul a continuat, fără a fi dictat penalty.

Chelsea a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 73, Christian Pulisic reluând din careu, puțin pe lângă poartă, o minge primită de la Kai Havertz.

Manchester City a asediat poarta londonezilor în ultimele minute ale finalei, însă defensiva „albaștrilor” nu a cedat.

Partida a fost prelungită cu 7 minute, însă „cetățenii” nu au mai reușit să puncteze, Chelsea devenind astfel campioana Europei în ediția 2020-2021.

Thomas Tuchel a completat trioul antrenorilor germani care au câștigat ultimele trei ediții ale Ligii Campionilor, după Jurgen Klopp și Hansi Flick, relatează Mediafax.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri