Șeful poliției din Paris recunoaște că intervenția de la finala Ligii Campionilor a fost un „eșec evident”

Data publicării:
Jandarmii francezi au intervenit cu gaze lacrimogene împotriva fanilor Liverpool la finala Ligii Campionilor
Jandarmii francezi au intervenit cu gaze lacrimogene împotriva fanilor Liverpool la finala Ligii Campionilor. Foto: Profimedia Images

Șeful poliției pariziene a recunoscut, joi, că intervenția de la finala UEFA Champions League a fost un „eșec evident”, relatează Euronews. Didier Lallement a spus că oamenii au fost „împinși” și „agresațiși că incidentele au „prejudiciat imaginea Franței”.

„Pentru mine, ce s-a întâmplat a fost o pagubă”, a spus Lallement, șeful poliției din Paris, vorbind în fața senatorilor francezi, joi.

Finala UEFA Champions League, contestată între Real Madrid și Liverpool în 28 mai, a fost amânată peste 30 de minute din cauza unor probleme la intrarea în stadion.

Polițiștii francezi au fost criticați pentru faptul că au folosit forța împotriva fanilor Liverpool, folosind inclusiv gaze lacrimogene și spray paralizant.

Autoritățile franceze au justificat intervenția prin faptul că s-a „comis o fraudă la nivel industrial cu bilete la meci, iar 40.000 de oameni ar fi încercat să intre în Stade de France fie cu bilete falsificate fie fără bilet.

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri