Euro 2023. România U21 a fost învinsă de Ucraina, pe teren propriu, după un autogol al tricolorilor

Data publicării:
jucători de fotbal pe teren
Foto: INQUAM Photos/OctavGanea

Echipa naţională U21 a României a pierdut, sâmbătă, la Bucureşti, scor 0-1, meciul din grupa B cu echipa naţională U21 a Ucrainei. Tricolorii au pierdut prin autogolul din minutul 89 al lui Dican.

România a jucat ofensiv în prima repriză, însă fără să pună în pericol mare poarta oaspeţilor, deşi Louis Munteanu şi Petrila l-au încercat pe goalkeeperul ucrainean. A urmat parada lui Târnovanu din minutul 11, la şutul lui Kașciuk.

Acelaşi jucător a scăpat singur cu Târnovan, dar nu l-a putu învinge pe român în minutul 24, iar în minutul 37 Kașciuk a primit în careu şi, din nou singur cu portarul, a tras pe lângă poartă. România a avut prima ocazie mare în minutul 43, la şutul lui Markovic, din  întoarcere, dar Trubin a respins în corner.

Repriza secundă a partidei de pe Stadionul Ghencea, a început cu oaspeţii în atac. Ucraina a avut o bară în minutul 56, când Sikan a reluat din apropiere în transversală.

Tricolorii mici au replicat prin şutul pe lângă poartă al lui Dragoş Albu, dar ucrainenii au ratat din nou la şutul lui Vanat, respins de Târnovanu, din minutul 85.

Octavian Popescu a încercat un şut de la distanţă în minutul 88, însă golul a căzut în poarta României. La o pătrundere pe partea stângă, Victor Dican a deviat balonul în plasă, învingându-l pe Târnovanu, în minutul 89.

Eliminarea lui Vanat din minutul 90 nu a adus însă nimic pentru tricolori, care părăsesc terenul învinşi, scor 0-1, şi cu zero puncte după două meciuri. Ucraina a meritat victoria, pentru că a dominat partida, iar România joacă ultimul meci în compania Croaţiei, marţi.

ROMÂNIA: Târnovanu – Pantea, Racoviţan, Dican, Ţicu – Screciu-cpt. (Cîmpanu 82), Lixandru (Vlad Pop 82) – Işfan, L. Munteanu (57 Dragoş Albu), Petrila (Octavian Popescu 57) – Markovic (Bîrligea 68). SELECŢIONER: Emil Săndoi

UCRAINA: Trubin – Sych, Batahov, Talovierov, Vivcharenko – Bondarenko-cpt. (Ocheretko 86), Brazhko (Zhelizko 86) – Kaschchuk (Viunnyk 77), Sudakov, Kryskiv (Braharu 68) – Sikan (Vanat 68). SELECŢIONER: Ruslan Rotan

Cartonaşe galbene: Lixandru 13, Petrila 30, Racoviţan 90+1, Dragoş Albu 90+1, Andres Dumitrescu 90+4

Cartonaş roşu: Vladyslav Vanat (Ucraina) min. 90+2

Arbitri: Morten Krogh – Steffen Bramsen, D. Wollenberg Rasmussen (toţi din Danemarca) – Sebastian Gishamer (Austria)

În prima etapă, România a pierdut cu Spania, scor 0-3.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri