Jucător depistat pozitiv la testul antidoping după meciul FCSB - Sepsi: Până nu vine proba B, este nevinovat

Data actualizării: Data publicării:
faza de joc dintr-un meci fcsb - sepsi
Jucător depistat pozitiv la testul antidoping după meciul FCSB - Sepsi. Foto: Profimedia

Patronul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a declarat, luni, pentru Agerpres, că jucătorul Cosmin Matei a fost depistat pozitiv la un test antidoping după partida cu Universitatea Craiova, din etapa a 24-a a sezonului regulat al Superligii de fotbal.

„Noi nu am primit niciun act la club din partea nimănui. El, jucătorul, a primit un act că a fost depistat pozitiv. Acum două-trei zile a venit la noi la club, s-a dus la secretariat şi a arătat scrisoarea primită de la ANAD. I s-a sugerat să facă proba B, eu nu ştiu cum merg lucrurile astea, pentru că, Slavă Domnului, nu am fost să dăm astfel de probe şi nu ştiu dacă trebuie să refacă proba, nu ştiu cum e”, a declarat Dioszegi, potrivit Agerpres.

Jucătorul susţine că nu a folosit substanţe dopante, transmiţând clubului doar că în acea perioadă, la începutul lunii februarie, era răcit şi s-a tratat singur acasă.

„El susţine că nu a luat absolut nimic, ci doar că în acea perioadă a fost un pic răcit înaintea meciului cu Craiova şi a luat nişte medicamente la el acasă. Nu vreau să vorbesc despre substanţă, pentru că nu mă pricep, dar am vorbit cu doctorul echipei şi mi-a spus că nu ar trebui să fie nimic. Dacă este adevărat ce spune Matei, nu ar fi trebuit să iasă nimic. Dar până nu vine testul B este prematur să discutăm ce e şi cum e. S-a văzut foarte clar şi la Simona Halep câtă înverşunare a fost un an de zile şi apoi aproape că au scos-o nevinovată”, a adăugat acesta.

Laszlo Dioszegi spune că până la primirea rezultatului probei B, jucătorul nu este în stare de suspendare.

„Deci, în faţa noastră jucătorul, până nu vine proba B, este nevinovat. În acest moment jucătorul este accidentat, nu poate juca, din păcate. După ce vine testul B vom discuta. Până acum ştim doar că a primit această înştiinţare şi i-a arătat-o directorului sportiv, şi se arată că nu este suspendat ca jucător, poate să joace până la rezultatul testului B. A trecut mai bine de o lună, acum a ajuns rezultatul la el. Dacă era vinovat jucătorul, eu cred că nu venea la noi cu scrisoarea, deşi mai devreme sau mai târziu ar fi ajuns şi la noi la club. El mi-a spus că nu a luat absolut nimic şi că doar atunci când a fost răcit a luat nu ştiu ce medicamente, pentru că eu nu mă pricep. Aşteptăm cu nerăbdare să vină testul B”, a mai spus Dioszegi.

În vârstă de 32 de ani, Cosmin Matei a evoluat în cariera sa la echipe precum Farul Constanţa, Steaua, Astra Ploieşti, Dinamo, Genclerbirligi, iar la Sepsi OSK este legitimat din 2022.

În meciul cu Universitatea de la Sfântu Gheorghe, câştigat de craioveni cu 3-1, pe 4 februarie, Cosmin Matei a fost integralist la Sepsi OSK.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri