Mărturie șocantă: Platini confirmă aranjamentele de la tragerile la sorți pentru Mondiale

Data actualizării: Data publicării:
meci franta

Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, a dezvăluit o manevră a Comitetului francez de organizare care a permis naţionalei Franţei să evite Brazilia înainte de finala Cupei Mondiale din 1998, relatează L'Equipe.

Finala Franţa - Brazilia era visul comitetului francez de organizare, iar pentru îndeplinirea acestui deziderat era nevoie de un mic subterfugiu pentru ca aceste două echipe să nu se confrunte mai devreme, a povestit Michel Platini, ex-preşedinte al UEFA suspendat patru ani din toate activităţile legate de fotbal, pentru France Bleu.

Manevra a constat în repartizarea Braziliei în Grupa A şi a Franţei în Grupa C, care dacă îşi câştigau grupele nu se puteau înfrunta înainte de finală. Conform regulamentelor FIFA de atunci, repartizarea capilor de serie în grupe se făcea în mod aleatoriu.

Nu ne-am deranjat timp de şase ani să organizăm Cupa Mondială pentru a nu putea face şi nişte mici manevre. Credeţi că alţii nu au făcut?”, a declarat Platini.

Franţa şi Brazilia au trecut peste toate obstacolele şi au disputat finala CM 1998, câştigată de naţionala Hexagonului cu un neverosimil 3-0 pe Stade de France.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri