Statuia lui Salah, dezvelită în Egipt. Oamenii și-au adus aminte de eșecul statuii lui Cristiano Ronaldo

Data actualizării: Data publicării:
bba2a9840000a4e2f33e147d92920b59

O statuie a lui Mohammed Salah în Egipt provoacă rumoare după ce starul lui Liverpool și al naționalei de fotbal din Cairo este înfățișat cu totul diferit față de cum arată în realitate, relatează BBC.

Liverpool v Manchester City - UEFA Champions League Quarter Final Leg One
Mohammed Salah este noul jucător-senzație al lui Liverpool. Foto: Guliver/GettyImages

Statuia lui Mohammed Salah a fost prezentată duminică la Forumul Mondial al Tinerilor, în Sharm al-Sheikh. Fotbalistul este imortalizat cu brațele deschise, după celebra sa metodă de celebrare a golurilor, însă, în afară de asta, nu prea seamănă.

Oamenii au reacționat pe rețelele de socializare și au indicat alte persoane cu care statuia ar semăna mult mai bine, iar alții și-au adus aminte de fiascoul legat de statuia lui Cristiano Ronaldo din Portugalia, când starul lui Juventus era reprezentat deformat.

Sculptorul Mai Abdallah a declarat că a creat statuia pentru că superstarul echipei engleze Liverpool este un simbol al excelenței pentru tinerii din această țară. Ea și-a descris opera ca fiind „distinsă și desăvârșită”.

După ce au început criticile, autoarea statuii a recunoscut că nu e mulțumită de rezultat: „Nu am putut turna bronzul pentru că asta poate fi făcut doar în locuri speciale din Egipt”.

La forumul unde a fost dezvelită statuia lui Mo. Salah a participat inclusiv președintele egiptean Abdul Fattah al-Sisi.

În vârstă de 26 de ani, Salah a înscris 32 de goluri în 36 de meciuri în sezonul de debut la FC Liverpool. Egipteanul și-a calificat echipa națională la Cupa Mondială de anul acesta pentru prima dată după 1990.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri