Reacția Victoriei Azarenka după ce a fost huiduită la finalul meciului cu Svitolina: Ce ar fi trebuit să fac? Să rămân şi să aştept?

Data actualizării: Data publicării:
victoria azarenka
Jucătoarea din Belarus Victoria Azarenka a fost fluierată de spectatori după ce a fost învinsă de Elina Svilona în optimi de finală la Wimbledon și nu a dat mâna cu jucătoarea ucraineană. Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea din Belarus Victoria Azarenka a fost fluierată de spectatori după ce a fost învinsă de Elina Svilona în optimi de finală la Wimbledon și nu a dat mâna cu jucătoarea ucraineană. Azarenka spune că nu a înţeles atitudinea publicului.

Azarenka a părăsit terenul în fluierături, după ce a salutat-o pe ucraineancă fără să-i strângă mâna.

Fostul număr 1 mondial a considerat că a avut o atitudine corectă faţă de Svitolina și și-a explicat gestul: "Nu vrea să dea mâna cu ruşii şi bieloruşii (din cauza războiului din Ucraina). Îi respect decizia. Ce ar fi trebuit să fac eu? Să rămân şi să aştept? Nu aş fi putut face nimic care să fie corect, aşa că am făcut ceea ce am considerat că este respectuos faţă de decizia sa", scrie BBC.

"Nu pot controla ceea ce face publicul", a continuat ea. "Această conversaţie despre strângerea de mână nu este o conversaţie care să schimbe viaţa. Dacă oamenii se concentrează doar pe strângerile de mână sau pe huiduielile mulţimii, este păcat".

Şi Elina Svitolina a comentat pe tema subiectului.

"Cred că organizaţiile de tenis ar trebui să facă o declaraţie pe această temă pentru a explica faptul că nu vor exista strângeri de mână între ruşi, bieloruși şi ucraineni. Nu ştiu dacă este clar pentru oameni. Unii oameni nu prea ştiu ce se întâmplă. Acelaşi lucru mi s-a întâmplat şi mie la Paris (a fost fluierată după ce a pierdut în faţa Arinei Sabalenka). A fost la fel de nedrept pentru mine acolo. Am impresia că atunci când o jucătoare pierde şi nu există o strângere de mână, este huiduită. Ceea ce trebuie făcut este să comunicăm acest lucru", a spus Svitolina.

 Elina Svitolina a învins-o duminică, în premieră, pe Victoria Azarenka şi s-a calificat în sferturile turneului de la Wimbledon, unde o va înfrunta pe Iga Swiatek.

Elina Svitolina (28 de ani, nr 76 WTA) a luptat două ore şi 46 de minute, a revenit de la 0-1 la seturi şi de la 0-2 la ghemuri în setul secund şi s-a impus, pentru prima oară în carieră, în faţa jucătoarei din Belarus, Victoria Azarenka (33 de ani, nr. 20 WTA), câştigând în trei seturi: 2-6, 6-4, 7-6(8).

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri