CTP, după retragerea Simonei Halep de la Moscova: Lucrurile stau mai rău decât la turneul de la Beijing

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Nu are rost pentru Simona Halep să se mai gândească la Turneul Campioanelor (21-28 octombrie 2018), a spus marți Cristian Tudor Popescu, la Digi24. Jurnalistul și comentatorul sportiv a explicat că lucrurile stau mai rău acum pentru numărul 1 WTA decât la Beijing, când s-a retras după primul set din cauza durerilor.

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu despre retragerea Simonei Halep de la Kremlin Cup:

„Este chiar ce spuneam în precedenta noastră discuție la Digi24, că o sfătuiesc pe Simona să nu joace la Moscova. Decizia îi aparține, dar eram de părere că ar fi bine să nu joace și să nu-și orienteze programul de recuperare în funcție de turneul de la Moscova, ci în funcție de Turneul Campioanelor.

A încercat o recuperare rapidă pentru Moscova și iată că nu s-a putut. Hernia de disc e foarte păcătoasă. Poți să faci un antrenament intens și să nu ai nicio durere, dar a doua zi să fii înțepenit.

Lucrurile stau mai rău decât după turneul de la Beijing, pentru că acum Simona nu și-a organizat recuperarea eșalonată în timp, urmând ca să-și atingă punctul de formă maximă la Turneul Campioanelor. A forțat și acum perioada de recuperare se va prelungi.

La Turneul Campioanelor n-ai nicio șansă să joci cu o adversară mai plăcută, acolo sunt numai jucătoare tari, primele 8 din lume, iar Simona a jucat foarte puține meciuri de turneu în ultimele trei luni.

Ultimul meci cu o jucătoare din top 10 a fost fie la Montreal, fie la Cincinnati, după care nu a mai jucat cu jucătoare din top 10. La Turneul Campioanelor va întâlni din primul moment o adversară foarte tare. Șansele ei de a face față sunt minime, dacă presupunem că se va recupra până atunci.

E o situație dificilă, faptul că a încercat să joace. E a treia tentativă, după Wuhan și Beijing. N-a reușit și asta lasă niște urme în psihic, îi afectează și imaginea ca jucătoare, iarăși scad considerabil șansele să mai fie desemnată jucătoarea anului. Dacă una dintre adversare face niște meciuri foarte bune la Turneul Campioanelor, atunci aceea va fi desemnată de WTA.

Simona trebuie să urmeze ce trebuia să facă încă de la Wuhan, ar fi trebuit să intre într-un program de recuperare eșalonat pe niște luni, pentru a fi capabilă să joace la începutul anului viitor. Nu are rost să se mai gândească la Turneul Campioanelor.”

Simona Halep a pierdut ultimele sale patru meciuri în circuit, în finală la Cincinnati (cu Kiki Bertens), în primul tur la US Open (cu Kaia Kanepi), în turul al doilea la Wuhan (cu Dominika Cibulkova) şi în primul tur la Beijing (abandon în partida cu Ons Jabeur).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri