Sari la conținut

Înfrângere dură pentru Simona în semifinala de la Indian Wells. Halep-Osaka, scor 3-6, 0-6

HALEP - OSAKA. Simona Halep a pierdut semifinala de la Indian Wells, în fața jucătoarei japoneze Naomi Osaka. Este cea de-a doua înfrângere a sezonului pentru Simona.

BeFunky Collage

@Guliver/GettyImages

Simona Halep a fost nervoasă şi grăbită. A rezultat un număr mare de erori neforţate în dreptul numărului 1 mondial (27, faţă de 20 adversara, în 63 de minute) și duble greşeli.

În primul set, Halep a avut mingi de break la toate gameurile de serviciu ale japonezei, cu excepţia ultimului. Nu a reuşit să fructifice decât una, de rebreak, la 0-2. Românca a egalat la 2, apoi la 3-4 a avut 40-15, dar a pierdut ghemul. Din acel moment, pe teren a rămas numai Osaka, care a pus capăt primului set, cu 6-3, după 34 de minute.

În setul al doilea, Halep a cerut intervenţia lui Darren Cahill, la scorul de 3-0.

Până la 3-3 totul a fost în regulă. Ce se întâmplă? Nu eşti tu, nu este jocul tău”, a întrebat-o Cahill pe Simona Halep şi, văzând că nu primeşte niciun răspuns, a continuat cu indicaţiile tactice.

Citiți și: 

Halep, eliminată. C.T. Popescu: „Nu am mai văzut-o de mult pe Simona abandonând în felul acesta lupta”

Scorul în setul al doilea a fost 6-0 pentru jucătoarea japoneză.

Osaka a obţinut astfel prima victorie în faţa Simonei Halep, în patru meciuri. Ea va evolua în finală cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, un duel al jucătoarelor de 20 de ani.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 327.965 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

Halep îşi va păstra locul I WTA în ciuda acestei înfrângeri. Ea va evolua săptămâna viitoare la un al turneu de categorie Premier Mandatory, la Miami Open.


Actualizare. Simona Halep a pierdut semifinala de la Indian Wells, în două seturi. Scor final Halep-Osaka: 3-6, 0-6.

Actualizare. Minge de meci pentru Osaka.

Actualizare. 5-0 pentru Osaka.

Actualizare. 4-0 pentru Osaka.

Actualizare. 3-0 pentru Osaka. Halep face multe greșeli.

Actualizare 1-0 pentru Osaka în setul al doilea.

 
Actualizare. Osaka a câștigat primul set, cu scorul 6-3.

Actualizare. 5-3 pentru Osaka.

Actualizare. 4-3 pentru Osaka.

Actualizare. Din nou egalitate: scor 3-3.

Actualizare. 3-2 pentru Osaka.

Actualizare. Scorul este 2-2 în primul set. Halep recuperează.

Actualizare. Halep câștigă primul game al meciului.

Actualizare. 2-o pentru Osaka, în primul set.

Actualizare. A început meciul Halep-Osaka. Jucătoarea din Japonia are primul serviciu. De altfel, a și câștigat primul game al partidei.

Actualizare. Meciul începe la ora 7.20. Partida s-a amânat de mai multe ori din cauza prelungirii celeilalte semifinale, Venus Williams- Daria Kasatkina, câștigată în trei seturi de jucătoarea din Rusia.

 

Abonații RCS & RDS pot urmări meciul de tenis dintre Halep și Martic, gratuit și live, pe Digi Sport 2, aici.

Simona Halep a avut un parcurs foarte frumos anul acesta - un singur meci pierdut, finala Australian Open, în care a ieșit învingătoare daneza Carolina Wozniacki. A urmat turneul de la Doha, din care Halep s-a retras înainte de semifinale, după o accidentare care o chinuia încă din primul meci susținut la Sydney.

Citiți și: WTA: Este lovitura zilei! Punctul spectaculos cu care Simona Halep a ridicat publicul în picioare

Întoarsă în țară, Halep s-a retras și de la Fed Cup, în care echipa României a întâlnit Canada. Era important pentru ea să se refacă, pentru a fi în formă maximă la Indian Wells.

Citiți și: Un celebru actor de la Hollywood, filmat în tribune la meciul dintre Simona Halep și Petra Martici

După 20 de zile de pauză, a pășit pe pământ american cu forțele refăcute, gata de luptă. A ajuns în semifinalele de la Indian Wells și are prima șansă la câștigarea turneului. Iar eliminarea danezei Caroline Wozniacki în optimi îi asigură Simonei Halep primul loc WTA pentru o perioadă mai lungă, ce se va adăuga celor 19 săptămâni pe care le va împlini, luni, când va fi publicată noua ierarhie mondială.

2018 Australian Open - Day 8

@Guliver/GettyImages

Halep este a doua cea mai longevivă jucătoare pe prima poziţie a ierarhiei jucătoarelor profesioniste fără Grand Slam câştigat, după rusoaica Dinara Safina (26 de săptămâni).

Citiți și: Halep va rămâne o perioadă lungă pe locul I WTA, depăşindu-le pe Clijsters şi Şarapova

Simona Halep a revenit, la 26 februarie, pe locul I WTA. Ea a urcat pentru prima dată pe această poziţie la 9 octombrie 2017 şi a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open.