La 15 ani, Cori Gauff reușește o performanță neegalată în tenis de...15 ani

Data actualizării: Data publicării:
cori gauff
Cori Gauff cu trofeul de la Linz, primul turneu WTA câștigat la numai 15 ani Foto: Twitter WTA

Jucătoarea americană Cori Gauff, locul 110 WTA, a câştigat, duminică, la Linz, în Austria, primul ei trofeu WTA la simplu, la numai 15 ani. Astfel, Coco Gauff devine cea mai tânără câştigătoare a unui trofeu WTA din ultimii 15 ani, scrie site-ul WTA.

În 2004, sportiva cehă Nicole Vaidisova se impunea la Vancouver şi Taşkent, la vârsta de 15 ani şi cinci luni. Cori Gauff este născută la 13 martie 2004, astfel că ea are 15 ani și 7 luni.

Perfomanța americancei este cu atât mai lăudabilă cu cât ea a învins-o în finala de la Linz pe letona Jelena Ostapenko, câștigătoare de Roland Garros. A fost 6-3, 1-6, 6-2 pentru Gauff după 99 de minute de joc. În plus, învinsă în calificări la Linz, Cori Gauff a revenit pe tabloul principal din postura de lucky loser după retragerea unei jucătoare, pentru ca apoi să ajungă în finală. „Tata mi-a spus: nu poți să pierzi de două ori în același turneu”, a mărturisit tânăra sportivă la conferința de presă.

cori gauff si parintii - wta twit
Cori Gauff și mândrii ei părinți ei Foto: WTA Twitter

La Linz, în sferturile de finală, Cori Gauff a înregistrat și prima ei victorie împotriva unei jucătoare din Top 10, reușind să o învingă cu scorul de 7-6 (1), 6-4, pe olandeza Kiki Bertens, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 1. 

Ca urmare a acestui succes, Cori Gauff, care a început sezonul în afara Top 600, va face un salt semnificativ și va urca de luni în top 75 WTA.

Cori Gauff s-a remarcat însă la Wimbledon în acest an, când a reuşit în turul I să treacă de veterana Venus Williams cu scorul 6-4, 6-4.  Venită din calificări, a ajuns apoi până în optimi. Avântul i-a fost oprit chiar de Simona Halep, care avea să devină câştigătoarea trofeului. Simona Halep a învins-o pe Cori Gauff cu scorul de 6-3, 6-3. 

Citiți și:  CTP: Simona Halep a pus șaua pe nărăvașa Cori Gauff

Wimbledon 2019. Ce spune Cori Gauff, noua senzație a tenisului feminin, înaintea meciului cu Simona Halep

La US Open, unde a primit un wild card, Cori Gauff a ajuns în turul al treilea, fiiind eliminată de japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0.

Alături de Bianca Andreescu, Cori Gauff este, fără îndoială, una dintre revelațiile anului în tenisul feminin.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri