Mihaela Buzărnescu, învinsă în prima finală WTA din carieră, la Hobart

Data actualizării: Data publicării:
mihaela buzarnescu
Foto: Guliver/Getty Images

Mihaela Buzărnescu s-a aflat în faţa celui mai important meci al carierei. Românca de 29 de ani a fost învinsă, sâmbătă dimineață, în direct la Digi Sport 2, în finala de la Hobart, de belgianca Elise Mertens, în trei seturi.

2018 Hobart International - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

Puteți urmări partida de tenis dintre Buzărnescu și Mertens, LIVE, pe Digi Sport 2 (gratuit pentru abonații RCS & RDS)

Actualizare 11:30. Final de partidă. Buzărnescu este învinsă de Mertens cu scorul de 1-6, 6-4. 3-6. 

Actualizare 11:26. Meciul a fost reluat. 

Actualizare 10:15. Partida de tenis a fost întreruptă încă o dată, din cauza ploii, la scorul de 6-1, 4-6, 5-2 (40-40) pentru Mertens.

Actualizare: Revenire frumoasă a Mihaelei Buzărnescu. Sportiva s-a impus cu 6-4 și a egalat la seturi. Urmează decisivul.

Actualizare 8:55. Ploaia s-a oprit la Hobart, astfel că finala va continua de la scorul de 2-2 în setul doi.

Actualizare: Românca a pierdut primul set, cu 6-1.


Buzărnescu se luptă pentru primul titlu WTA din carieră cu Elise Mertens (22 de ani, locul 36 WTA). Aceasta este a treia întâlnire directă dintre cele două şi românca e în căutarea primei victorii.

Precedentele două meciuri s-au disputat în cadrul unor turnee ITF, în 2015, şi Mertens s-a impus de fiecare dată. A fost 2-6, 6-4, 6-3, în sferturi la Santa Margherita, şi 6-3, 6-2, în optimi la Koksijde.

Pentru Mihaela, finala de la Hobart e deja cea mai bună performanţă personală. Ultimul an i-a adus un progres enorm în clasamentul WTA. Aceasta a urcat de pe poziţia 540 pe 44 WTA. Buzărnescu nici nu visa la aşa ceva.

„Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla așa ceva. Nici măcar pe aproape. Nici măcar nu visam noaptea la așa ceva. Țin minte că anul trecut când am fost în calificări la Australian Open am visat noaptea că voi ajunge pe tabloul principal și voi trece de primul tur, dar bineînțeles că asta nu s-a întâmplat. De obicei când visezi asemenea lucruri noaptea nu se întâmplă niciodată”, a spus ea la finalul meciului din semifinale, cu Lesia Tsurenko (6-2, 6-2).

Nici aspectul financiar nu este unul de neglijat: Buzărnescu a câştigat deja 21.400 de dolari pentru parcursul de la Hobart. O sumă importantă, dacă ţinem cont că în întreaga carieră aceasta a adunat 383.441 de dolari. În cazul în care se impune în ultimul act, ea va primi 43.000 de dolari.

„Familia mea m-a susținut întotdeauna, prietenii și apropiații la fel. Mama și tata credeau că la un moment dat în viață voi reuși, dar eu nu credeam că se va întâmpla asta ținând cont de toate accidentările pe care le-am avut. Dar au făcut ei asta pentru mine”, a mai spus Buzărnescu.

De cealaltă parte, Elise Mertens este obişnuită cu succesul la Hobart: anul trecut, sportiva din Belgia s-a impus în competiţie, după o finală câştigată chiar împotriva Monicăi Niculescu (6-3, 6-1).

Indiferent de ce se va întâmpla în finala de la Hobart, Mihaela va avea parte de un duel de foc în primul tur de la Australian Open. La Melbourne, ea o va întâlni pe Caroline Wozniacki, a doua jucătoare a lumii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri