Mihaela Buzărnescu - Caroline Wozniacki, meci de peste două ore și jumătate la Charleston

Data publicării:
mihaela buzarnesu
Foto: Guliver/Getty Images

Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA şi cap de serie 12, a fost eliminată, joi, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 13 mondial şi favorită 5, în optimile de finală ale turneului de la Charleston, informează News.ro.

caroline wozanicki wta twitter
Caroline Wozniacki a învins-o greu pe Mihaela Buzărnescu în optimile turneului de la Charleston și se califică pentru prima dată în acest an în sferturile de finală ale unui turneu WTA Foto: WTA Twitter

Caroline Wozniacki s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, într-o partidă ce a durat ceva mai mult de două ore şi jumătate.

În primul set, Wozniacki a avut 4-1 şi 5-2, iar Buzărnescu a revenit în joc, însă nu s-a putut impune, setul fiind câştigat de daneză în 53 de minute, cu 6-4.

Al doilea set a fost adjudecat de Mihaela Buzărnescu în 49 de minute, cu 6-3, după ce românca a reuşit trei break-uri.

Setul decisiv a fost unul cu ghemuri în general lungi şi a părut echilibrat, deşi Wozniacki a avut 3-0.  Mihaela a dat cu racheta de pământ, dar nu a cedat nervos şi a reuşit să egaleze. Daneza s-a impus rapid apoi în ultimele două ghemuri. Setul s-a încheiat 6-3 pentru Wozniacki, în 54 de minute. Vezi aici live video și live text.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După un început competițional mai puțin favorabil, Mihaela Buzărnescu a făcut cel mai bun meci din acest an, dar nu a fost suficient pentru a trece mai departe și s-a oprit în optimi la Volvo Car Open 2019. 

Premiul pentru sportivele eliminate în optimi este de 9.860 de dolari şi 55 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu și Caroline Wozniacki se mai întâlniseră de două ori până acum. Ambele partide s-au disputat la turnee de Grand Slam: US Open 2017 și Australian Open 2018. De fiecare dată, daneza s-a impus în minimum de seturi, acum însă lupta cu Mihaela Buzărnescu a fost mult mai grea. 

În faza următoare, Caroline Wozniacki o va întâlni pe sportiva din Grecia Maria Sakkari, numărul 50 mondial, care a produs surpriza și a învins-o în optimi pe olandeza Kiki Bertens, locul 6 WTA, scor 7-6 (8), 6-3. Bertens câştigase turneul anul trecut. O altă surpriză este eliminarea Arynei Sabalenka din Belarus, nr. 10 WTA, de către Monica Puig, nr. 63 WTA, din Porto Rico. Și Jelena Ostapenko, ajunsă pe locul 31 WTA, a fost eliminată în optimi de Madison Keys, locul 18 WTA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri