Copil - Federer. Prima reacție a românului după calificarea în finala de la Basel

Data actualizării: Data publicării:
marius copil_fb

Marius Copil - Roger Federer, în finala de la Basel 2018. Calificarea în ultimul act din Elveția reprezintă cea mai mare performanță a românului de 28 de ani, care îl va întâlni în premieră pe elvețian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulțumesc tuturor”, a scris Marius Copil, pe contul de Facebook.

Citiți și CTP, despre calificarea lui Marius Copil în finala de la Basel: S-a comportat ca un jucător de top 10

Marius Copil este primul jucător venit din calificări care accede în finală la Basel, după cipriotul Marcos Baghdatis, în 2005. De asemenea, românul este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în utlimul act, după Patrick McEnroe, locul 100 ATP, în 1994.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

Premiul pentru participarea în semifinale este de 209.715 de euro şi 300 de puncte. Copil va primi şi 20 de puncte pentru că a trecut de calificări.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului este locul 73, pe care Copil l-a ocupat în februarie. Dacă se va impune în ultimul act, va ajunge pe locul 43 ATP.

Marius Copil va putea fi urmărit în finala turneului de la Basel duminică, de la ora 16:00, în DIRECT, pe Digi Sport 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri