CTP, despre calificarea lui Marius Copil în finala de la Basel: S-a comportat ca un jucător de top 10

Data actualizării: Data publicării:
ctp zambind

Marius Copil a fost aplaudat de Cristian Tudor Popescu, după calificarea în finala turneului de la Basel. El l-a învins în semifinale pe Alexander Zverev (5 ATP). „Se întâmplă rar să am surprize în tenis. Am văzut la Basel un alt Marius Copil”, a spus jurnalistul și comentatorul de tenis, prefațând în același timp și finala contra lui Roger Federer.

Actualizare: Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, l-a învins pe rusul Danil Medvedev, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-1, 6-4, în mai puţin de 65 de minute de joc şi s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Basel, fază în care va evolua cu Marius Copil, locul 93 ATP.


„După atâția ani de muncă ai acestui băiat, după ce s-a zbătut la locul 200, locul 100 și ceva, în zona chinuitoare a tenisului, iată-l explodând în acest turneu de la Basel, cu un tenis de clasă mondială. Pentru mine a fost o surpriză. Se întâmplă rar să am surprize în tenis. Am văzut la Basel un alt Marius Copil, loviturile sunt aceleași dar jucătorul care le execută este altul. A dovedit siguranță, încredere, maturitate și - un cuvânt mai popular -tupeu extraordinare”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Până acum, Marius Copil avea un comportament de jucător în jurul locului 100, în turneul acesta s-a comportat ca un jucător de top 10. Am văzut semnătura maestrului Andrei Pavel, reverul lui Copil s-a întărit considerabil de când lucrează cu el, în special reverul invers în lung de linie, lovitura care l-a consacrat pe Andrei Pavel. Serviciul a fost la parametrul maxim, nu și-a pierdut niciodată serviciul în meciul dramatic cu Zverev, care la rândul lui servește excelent”, a adăugat jurnalistul.

Comentatorul sportiv de tenis a adăugat că Marius Copil avea până acum un joc „defensiv și destul de fricos”.

„Făcea multe greșeli neforțate, dintr-o dată iată-l luând inițiativa, atacând, făcând voleuri extraordinare, aplaudate de publicul foarte exigent de la Basel. Nu e prea târziu niciodată, pe Marius îl mai așteaptă ani buni în tenis”, a subliniat el.

CTP, despre finala Copil - Federer la Basel 2018

Cristian Tudor Popescu a prefațat și posibila finală dintre Marius Copil și Roger Federer, la Basel.

„Nu mai contează. Ar fi bine să joace cu Federer, sunt șanse considerabile. În clipa de față Federer ar primul set, 6-1, ne îndreptăm spre o finală Federer – Marius Copil. E un eveniment extraordinar. Marius va juca relaxat, nu va avea niciun moment de crispare în fața celui mai bun jucător al tururor timpurilor. Mă bucur pentru acest băiat, pentru că după atâția ani de muncă – nu a fost ajutat de autorități, totul se datorează familiei, sponsorului – pe propriile picioare, a ajuns atât de sus și a dus numele României alături de Roger Federer”, a adăugat jurnalistul.

Marius Copil va putea fi urmărit în finala turneului de la Basel duminică, de la ora 16:00, în DIRECT, pe Digi Sport 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri