Primele declarații ale Simonei Halep după calificarea în semifinale la Melbourne

Data actualizării: Data publicării:
DUSKGKSWkAInBmy
Foto: ausopen.com

„Cu siguranță meciul cu Kerber va fi diferit”, a declarat Simona Halep, într-o primă reacție după meciul câștigat în fața Karolinei Pliskova, în sferturi la Australian Open, scor 6-3, 6-2 (detalii aici). În semifinalele de la Melbourne, Halep o va înfrunta joi pe Angelique Kerber (Germania), locul 16 WTA şi cap de serie 21, după ora 07:00.

DUSKGKSWkAInBmy
Foto: ausopen.com

„Este foarte frumos să fiu în semifinale. Am mai fost în 2008, la junioare. Mă bucur să fiu aici pe teren și să joc în fața voastră.

Cu siguranță nu a fost cel mai bun start, dar am știut că trebuia să reîncep meciul, să nu mai ratez mingi și să mă mișc mai bine. Am început să joc în stilul meu și am servit bine azi. Totul a mers aproape cum mi-am dorit.

Cu siguranță meciul cu Kerber va fi diferit. Joacă bine și întoarce mingile foarte puternic. Trebuie să fiu pregătită pe picioare și să fiu calmă. Trebuie să domin meciul și să încerc să câștig punctul. Încerc să mă bucur de semifinale și să nu mă gândesc la rezultat. Doar să fac cel mai bun joc al meu”, a declarat Simona Halep, după calificarea în semifinalele de la Melbourne.

C. T. Popescu: Eu nu m-am speriat la 3-0 pentru Pliskova

Întrebată cum ajunge să citească serviciul adversarei, Simona a evitat un răspuns concret şi a avut o reacţia care a stârnit râsete în tribună: „Cum să dezvălui aşa ceva? Nu pot să vă spun, poate se uită şi ele şi data viitoare or să ştie ce să facă”.

Simona Halep, primul român în semifinale la Australian Open. Ce scrie presa străină

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17. Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.

În cealaltă semifinală se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, şi jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Melbourne cu un premiu de 880.000 de dolari australieni (aproximativ 572.500 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu "major" la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri