Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: „A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică și psihică”

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep decorata Inquam Photos Octav Ganea 20190730121553_OGN_0575-01
Simona Halep a fost decorată de președintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Simona Halep a fost decorată astăzi de președintele Klaus Iohannis, pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Acesta a spus că Halep, singura sportivă din România care a câștigat acest trofeu, „a scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc în doar 55 de minute”. Emoționată, Halep a susținut un scurt discurs în care a mulțumit echipei și a recunoscut că acest discurs e „mai greu decât finala de la Wimbledon”.

„Avem o mare campioană. A oferit României nu doar momente de bucurie,  ci și un exemplu”, a spus președintele. 

„Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc în numai 55 de minute. Ați reușit să deveniți prima jucătoare din România care deține acest titlu. A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică, psihică. Ați demonstrat că cu efort concentrat se pot obține performanțe. Vă mulțumesc în numele românilor  pentru modul în care promovați sportul românesc”, a spus președintele.

„Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenței și a pregătirii constante, ați reușit să deveniți prima jucătoare de tenis din România care deține acest titlu. Vă felicit din toată inima! A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică și psihică, de uriașă ambiție. Ne-ați demonstrat tuturor că prin efort constant și pasiune se pot obține performanțe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulțumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovați țara noastră și sportul românesc”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că apreciază faptul că, în ciuda momentelor dificile din carieră, Halep nu a renunțat.

„Asta înseamnă să fii o luptătoare, să refuzi să renunți indiferent cât de greu îți este. V-ați ambiționat să credeți că nimic nu este imposibil. Și ați reușit”, a spus președintele.

Iohannis a mulțumit părinților Simonei Halep, pentru că i-au cultivat talentul, și a felicitat echipa sportivei.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o, marţi, pe Simona Halep cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de cavaler, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

„În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru câştigarea trofeului de tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepţionale obţinute de-a lungul carierei, pentru desăvârşirea poziţiei în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum şi pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional şi popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler sportivei Simona Halep”, arată Administraţia Prezidenţială.

Simona Halep: „Sunt mândră că sunt româncă”

 Simona Halep s-a emoționat la ceremonia sa de decorare de la Palatul Cotroceni și a declarat că dorește să fie o inspirație pentru copii. 

„Sunt mândră că sunt româncă și sper să merg cu fruntea sus peste tot și să câștig cât mai multe trofee ca să fiu o inspirație pentru toți copilașii și sper să aibă ocazia și condiții cât mai bune ca să avem cât mai mulți campioni în viitor. Vă mulțumesc din nou și sunt destul de emoționată, este mai greu decât finala de la Wimbledon. mulțumesc frumos”, a spus Simona Halep.

Sportiva le-a mulțumit părinților, antrenorilor, președintelui Klaus Iohannis, dar și tuturor românilor pentru susținere.

„Domnule președinte, vă mulțumesc foarte mult pentru cea mai înaltă distincție a României este o mare onoare pentru mine, o recunoaștere și o prețuire față de munca mea. Vă mulțumesc foarte mult din nou. Sper prin aceste rezultate să inspir pe toți copiii să le transmit dorința și plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolți nu numai în cariera sportivă, ci și în cea personală. Bineînțeles vreau să le mulțumesc părinților, familiei, că au fost alături de mine de fiecare dată, antrenorilor mei de când am început tenisul, sunt destul de mulți, dar vreau să le mulțumesc pentru că au construit această casă, cum îi spun eu carierei mele, fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea am ajuns la acest nivel, cel mai înalt nivel în tenis. Echipei mele de acum, domnului Daniel Dobre, Teo Cercel, bineînțeles și lui Daraen Cahill, care este parte a succesului meu de până acum, mulțumesc că sunteți înțelegători cu mine și îmi sunteți alături de fiecare dată. Românilor de pretutindeni care mă susțin indiferent și necondiționat atunci când joc în orice țară, dar cel mai mult le mulțumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc atunci când revin în țară”, a adăugat Halep.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri