Surprizele zilei la Wimbledon 2019. Karolina Pliskova și Petra Kvitova, eliminate

Data publicării:
Karolina Muchova
Karolina Muchova Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, nr. 7 WTA, calificată în sferturi la Wimbledon 2019, a scăpat luni de alte două adversare puternice. După eliminarea nr. 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, au părăsit competiția și cehoaicele Karolina Pliskova, nr. 3 WTA, și Petra Kvitova, nr. 6 WTA.

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA și favorită nrt. 3, a fost învinsă, luni, cu scorul de 4-6, 7-5, 13-11, de compatrioata ei Karolina Muchova, locul 68 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. A fost un meci care va rămâne în istorie. Aflată la prima participare pe tabloul principal la Wimbledon, Karolina Muchova, în vârstă de 22 de ani, s-a impus după un meci care a durat trei ore şi 16 minute. Pliskova, care nu a trecut niciodată de optimi pe iarba londoneză, a servit la 11-10 pentru câştigarea meciului, dar Muchova a reuşit rebreak-ul şi a câştigat pe serviciul jucătoarei favorite, la 12-11, scrie Agerpres.

Karolina Pliskova a ratat șansa de a deveni nr. 1 mondial

Karolina Pliskova avea şanse să urce pe locul 1 WTA după acest turneu, ţinând cont că liderul WTA, australianca Ashleigh Barty, a fost eliminată tot în optimi.

Karolina Muchova o va întâlni în sferturi pe Elina Svitolina din Ucraina, locul 8 WTA, care a depăşit-o, cu scorul de 6-4, 6-2, pe croata Petra Martic, locul 24 WTA, după o oră şi 49 de minute de joc. Învingătoarea dintre Muchova şi Svitolina va da piept în semifinale cu câştigătoarea dintre Simona Halep, locul 7 WTA, şi Shuai Zhang, locul 50 WTA.

Day Seven: The Championships - Wimbledon 2019
Karolina Pliskova, eliminată de la Wimbledon, pierde șansa de a ajunge din nou nr. 1 WTA Foto: Guliver/Getty Images

Astfel, australianca Ashleigh Barty, eliminată luni în optimi de finală la Wimbledon, este sigură că va rămâne numărul 1 mondial al tenisului feminin și după acest turneu de Mare Șlem. După eşecul suferit luni de Barty, Pliskova era singura ce ar fi putut s-o detroneze pe jucătoarea de la Antipozi, cu condiţia de a disputa finala pe iarba londoneză.

Ashleigh Barty a pierdut în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-3, în faţa americancei Alison Riske (55 WTA). Riske se va duela în sferturi cu compatrioata ei Serena Williams (10 WTA).

Petra Kvitova, eliminată de Johanna Konta

Day Seven: The Championships - Wimbledon 2019
Petra Kvitova, învinsă de Johanna Konta la Wimbledon 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta, locul 18 WTA şi cap de serie 19, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wmbledon, după ce a trecut de sportiva cehă Petra Kvitova, numărul 6 mondial şi cap de serie 6. Britanica s-a impus cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, după două ore şi 24 de minute de joc.

În sferturi ea va evolua cu Barbora Strycova (Cehia, 54 WTA), care a trecut de Elise Mertens (Belgia, 21 WTA), scor 4-6, 7-5, 6-2.

Rezultate din optimi

Alison Riske (SUA ) - Ashleigh Barty (Australia/N.1) 3-6, 6-2, 6-3
Serena Williams (SUA/N.11) - Carla Suarez-Navarro (Spania/N.30) 6-2, 6-2
Barbora Strykova (Cehia) - Elise Mertens (Belgia/N.21) 4-6, 7-5, 6-2
Elina Svitolina (Ucraina/N.8) - Petra Martic (Croaţia/N.24) 6-4, 6-2
Simona Halep (România/N.7) - Cori Gauff (SUA) 6-3, 6-3
Shuai Zhang (China) - Daiana Iastremska (Ucraina) 6-4, 1-6, 6-2.

Meciurile din sferturile de finală

Barbora Strycova (Cehia, 54 WTA) - Johanna Konta (Marea Britanie, 18 WTA)

Alison Riske (SUA, 55 WTA) - Serena Williams (SUA, 10 WTA)

Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA) - Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA)

Simona Halep (România, 7 WTA) - Shuai Zhang (China, 50 WTA). Bilanţul întâlnirilor dintre Halep şi Zhang este favorabil jucătoarei asiatice (2-1). Halep a fost învinsă de Zhang în primul tur la Australian Open în 2016.

Citiți și: Ce a declarat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon și cum a suportat înfrângerea revelația turneului, Cori Gauff

               CTP: Simona Halep a pus șaua pe nărăvașa Cori Gauff

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri