Noua speranță a tenisului românesc. Ilona Ghioroaie a câştigat turneul din Tunisia şi la simplu, şi la dublu

Data actualizării: Data publicării:
ilona ghioroaie2

Jucătoarea Ilona Georgiana Ghioroaie, cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul ITF de la Monastir (Tunisia), cu premii totale de 15.000 de dolari.

ilona georgiana ghioroaie

Românca în vârstă de 20 de ani a învins-o în finală pe sportiva cehă Nikola Tomanova, venită din calificări, scor 6-3, 4-6, 6-1.

Ghioroaie a câştigat la Monastir şi proba de dublu. Sâmbătă, Ghioroaie şi italianca Miriana Tona au învins în finală echipa olandeză Dominique Karregat/Annick Melgers, cap de serie 2, scor 6-2, 6-2.

Jucătoarea din România are în palmares opt titluri la turnee ITF, la simplu.

O ascensiune extraordinară

Evoluția sportivei Ilona Ghioroaie atrage atenția în ultima vreme. În vârstă de numai 20 de ani, Ilona Ghioroaie a urcat în doi ani aproape 400 de locuri în topul WTA și este noua senzație a sportului alb din România, scria zilele trecute digisport.ro.  În 2016 era pe locul 839 WTA, acum este pe 444.

Poate numai Mihaela Buzărnescu a mai reușit o performanță atât de remarcabilă în 2017, când a început anul pe locul 541 și l-a încheiat pe 56.

Ilona Ghioroaie a devenit, în 2018, campioana României la tenis de câmp, la simplu și la dublu. În acest an a ajuns la 8 turnee ITF câștigate în carieră, grație triumfurilor de la Sajur (Israel), Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia). Este legitimată la CS Universitar Pitești.

„Fiecare meci jucat la turnee a contat în evoluţia mea. Cu siguranţă, primul titlu ITF câştigat la Chişinău va rămâne mereu un reper important. De asemenea, una din principalele borne o reprezintă calificarea pe tabloul principal la turneul din Istanbul de 60.000 de dolari în aprilie 2018, unde, în tururile preliminare, am învins jucătoare foarte bune. Totodată, la acest turneu am obţinut şi prima victorie în faţă unei sportive din Top 200.

Când m-am apucat eu de tenis îmi plăceau foarte mult Justine Henin, Kim Clijsters şi Maria Sharapova. Acum preferata mea este Serena Williams, datorită asemănării dintre stilurile noastre de joc, însă am o admiraţie foarte mare pentru Halep, sunt impresionată de puterea şi dăruinţa ei”, a declarat Ilona Ghioroaie pentru Adevărul.

Ea a povestit că joacă tenis de la 8 ani și atunci când s-a apucat de acest sport a fost pentru că părinții voiau să aibă un stil de viață sănătos, dar nu se gândeau la performanță. Se antrenează 4-5 ore pe zi, mai puțin duminica, speră să fie sănătoasă și să urce treptat, dar totuși rapid în ierarhia WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri