WTA: „Ascensiunea rapidă a Mihaelei Buzărnescu”. Românca a început anul pe locul 541 și l-a încheiat pe 56

Data actualizării: Data publicării:
mihaela buzarnescu foto fb

Site-ul oficial al WTA dedică un articol unei jucătoare de 29 de ani din România în care trece în revistă performanţele înregistrate de aceasta în circuit în acest an.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sub titlul „Ascensiunea rapidă a Mihaelei Buzărnescu”, site-ul WTA aminteşte că sportiva născută la Bucureşti a obţinut titlul de doctor în Educaţie Fizică şi Sport (în 2016, la UNEFS Bucureşti). „Într-un sezon în care apariţia unor personaje variate a atras intersul fanilor tenisului, Mihaela Buzărnescu are locul aproape de capul listei. Iată de ce ar trebui să urmăriţi evoluţiile stângacei în 2018”, notează sursa citată.

Mihaela Buzărnescu a pierdut două sezoane, în 2013 şi 2014, şi a ratat jumătate de sezon în 2016 din cauza problemelor medicale avute la genunchiul stâng. Ea a început anul acesta în calificările Australian Open, pe baza clasamentului protejat, de pe locul 541 şi îl va încheia pe locul 56. În prima jumătatea a lui 2017, ea a avut un bilanţ victorii/înfrângeri echilibrat, 12-12. Partea secundă a sezonului a fost una deosebită pentru Buzărnescu, care a câştigat 58 de meciuri şi a pierdut 11, din care 16-2 în finalul sezonului. În total, în 2017, românca are 70 de victorii din 93 de partide jucate, un număr impresionant.

Din iunie, ea s-a impus la două turnee ITF consecutive, în Ungaria şi Turcia, apoi la alte cinci până la finalul anului. Nicio altă jucătoare din circuitul WTA nu a mai câştigat şapte turnee ca Mihaela Buzărnescu.

Ea a mai reuşit în 2017 o performanţă unică în cariera, calificarea pe tabloul principal al unui Grand Slam, la US Open, la care a trecut un tur pe tabloul principal, după ce a evoluat în calificări. Sportiva română a fost oprită în manşa a doua de Caroline Wozniacki, care a învins-o cu scorul de 6-1, 7-5.

A urmat apoi prima semifinală la un turneu WTA, la Linz, unde de asemenea a ajuns jucând calificări. Viitoarea câştigătoare a trofeului, Barbora Strycova, a învins-o în penultimul act, cu 6-3, 7-6 (3).

Excelentul sfârşit de sezon al româncei arată că vor mai fi multe vârfuri de atins în carieră, în ciuda faptului că va împlini 30 de ani în mai 2018”, mai scrie site-ul WTA.

Buzărnescu va începe sezonul viitor la Shenzhen, alături de alte trei românce, Simona Halep, locul 1 WTA, Irina Begu, locul 43 WTA şi Monica Niculescu, locul 79 WTA. Cu locul asigurat pe tabloul principal al Australian Open şi cu puţine puncte de apărat în primele luni din 2018, ascensiunea Mihaelei Buzărnescu poate continua.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri