Un bărbat din Maramureș a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru că a spânzurat doi câini

Data actualizării: Data publicării:
barbat in inchisoare
FOTO: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Maramureș a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru că a omorât doi câini din sat. Individul a fost dat pe mâna poliției de doi localnici, care și-au găsit patrupedele spânzurate. Hotărârea, care vine la 8 luni de la comiterea faptelor, nu este încă definitivă.

Bărbatul din comuna Ilba, județul Maramureș, fusese, inițial, reținut pentru 24 de ore, la începutul anului. Este acuzat că în noiembrie 2022 ar fi ucis, cu intenție, doi câini din sat.

Prima care l-a reclamat la poliție a fost o femeie, care și-a găsit patrupedul spânzurat lângă saivanul pe care îl deține în zona cimitirului din Ilba. Două zile mai târziu, și un bărbat a mers la poliție și a semnalat faptul că a descoperit cadavrul unui exemplar canin pe un segment de cale ferată, care trece pe lângă cimitirul.

Pe 24 iulie 2023, Judecătoria Baia Mare l-a condamnat pe bărbat la trei ani de închisoare cu executare. Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată cu drept de apel în termen 10 zile.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri