Un cioban din Gorj a fost mușcat de o viperă în Munții Parâng. Bărbatul, preluat de un elicopter SMURD

Data publicării:
cioban muscat de vipera
Ciobanul fusese mușcat de o viperă și a sunat la 112 să ceară ajutor. Sursa foto: Salvamont Gorj

Un bărbat din Gorj, care se afla cu oile la păscut în Munții Parâng, a fost mușcat, marți după-amiază, de o viperă. Ciobanul a sunat la 112 și a cerut ajutor. Salvamontiștii au pornit în căutarea lui și, pentru că starea lui se agrava, au solicitat transferul lui la spital cu un elicopter SMURD, scrie Gazeta de Sud.

Incidentul a avut loc marți după-amiaza, în masivul Parâng, în zona Mohorul - Iezeru. Bărbatul se afla cu oile pe munte, când a fost mușcat de ureche de o viperă.

Alertați prin 112, salvamontiștii au pornit spre zona în care se afla bărbatul, într-o cursă contracronometru. Mai întâi au mers cu ambulanța Salvamont, iar ulterior pe jos, până au ajuns la cioban.

"Salvamontiștii gorjeni au ajuns la victimă, este conștientă. Se văd, pe ureche, urmele mușcăturii și, întrucât starea de sănătate i se alterează vizibil, a fost solicitat și un elicopter SMURD-IGAV. O ambulanță SAJ a fost trimisă în zonă pentru o eventuală preluare a victimei de la salvamontiști”, au transmis reprezentanții Salvamont Gorj.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri