Vot cu scandal în Camera Deputaţilor: Procurorii şi inspectorii ANAF, lăsaţi fără girofar în misiuni

Data publicării:
masini anaf - foto facebook anaf 06 08 2015 crop

Procurorii şi inspectorii Fiscului sunt la un pas să îşi piardă prioritatea în trafic, chiar dacă sunt în misiune. Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, prin vot decizional, un proiect de lege prin care autovehiculele Ministerului Public şi ale Agenţiei de Administrare Fiscală sunt scoase din lista celor pentru care este permisă folosirea luminilor albastre în timpul misiunilor.

Amendamentul a fost iniţiat în timpul dezbaterii proiectului în comisii de către deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu.

Legea adoptată de parlamentari urmează să ajungă la promulgare, după ce votul s-a lăsat cu scandal şi chiar cu jigniri între aleşi.

Lucian Bode, deputat PNL: „Încă o decizie incorectă, nu am votat acest proiect de lege. Dincolo de faptul că transpune câteva regulamente ale UE foarte bune, unele măsuri privind ITP, foarte bună şi această măsură, dar în această lege o să regăsiţi un amendament al colegului nostru din PSD, prin care începând cu data intrării în vigoare a acestei legi, ANAF şi Ministerul Public nu vor mai avea dreptul să folosească lumina albastră. Suntem de acord cu ANAF, dar de ce să ne uităm la Ministerul Public cu ţintă către cei pe care mulţi îi urâţi, de le-aţi lua şi lumina din ochi, nu numai lumina albastră, şi mă refer la procurorii DNA”.

Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD: „Am auzit lamentările acestei amante a procurorilor. Ce vreau să amintesc - acum două zile, justiţia română a absolvit un procuror DNA care beat mort a intrat în trei maşini şi le-a făcut praf”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri