Dosarul „Grădința groazei” | Judecătorul cere o nouă expertiză

Data publicării:
educatoare violenta gradinita

Un proces controversat, care a făcut vâlvă în toată ţara, are de azi un nou judecător după ce precedentul a fost recuzat. Magistratul care judecă acum dosarul „Grădiniţa groazei" de la Constanţa cere ca toate imaginile surprinse de camerele de supraveghere si care arată cum sunt agresaţi copiii, să fie expertizate la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din Bucureşti. 

Judecătorul vrea să stabilească dacă înregistrările video sunt reale sau au suferit modificări. 

„Chiar nu văd ce o să poată să facă expertul asta dacă nu participa efectiv și nu vizualizează cu simțurile proprii, nu știu ce concluzie o să poată să pună, mi se pare total ciudat”, a declarat avocatul educatoarelor, Alexandru Niță. 

Procesul în acest caz a început în anul 2014 când mai mulți părinți au dat în judecată conducerea și personalul grădiniței pentru rele tratamente aplicate copiilor. Părinții nu au fost de acord să își aducă micuții în fața magistraților și au și fost amendați cu câte 500 de lei pentru asta.

De asemenea, și Jandarmeria a fost amendată de două ori cu câte 2.000 de lei pentru că nu a găsit copii acasă și nu i-a adus la audieri.

Părinții au cerut însă schimbarea judecătorului, iar solicitarea lor a fost acceptată.

„Mi se pare o chestiune nu numai de bun simț omenesc sau juridic să nu mai audiezi niște copii în condițiile în care ai niște înregistrări care vorbesc de la sine”, a spus avocatul părinților, Marius Mocanu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri