Prima declarație a ministrului Carmen Dan în cazul polițistului suspectat de pedofilie

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

Ministrul de interne Carmen Dan este dezamăgită că apelul său transmis luni prin intermediul purtătorului de cuvânt ca cei responsabili în cazul angajării polițistului suspectat de pedofilie să-și dea demisia a rămas fără ecou.

„Ieri am transmis o solicitare. Până acum am decât (sic! - n.r.) informațiile pe care le cunoașteți și dumneavoastră, date aseară de purtătorul de cuvânt al poliției. Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate, probabil că au apreciat că nu există responsabilitate”, a declarat, marți dimineața, ministrul Carmen Dan, în prima sa declarație publică pe tema suspectului de pedofilie care lucra de mulți ani în Poliție. 

Carmen Dan a declarat că a vorbit cu premierul luni seară despre situație, dar și despre măsurile dispuse și a anunțat că azi va susține o conferință de presă.

Ministrul a mai spus că urmează să aibă o întâlnire cu specialiștii din cadrul centrului de testare psihologică.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, aşteaptă explicaţii până miercuri de la conducerea Poliţiei Române în legătură cu testările psihologice la care a fost supus poliţistul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Capitală, a declarat luni purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Ea a mai spus că ministrul Carmen Dan apreciază necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, care „se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem”, iar „până atunci toţi acei şefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi”.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în instanţă, marţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, dar şi un viol pe care l-ar fi comis în 2012 asupra unei fetiţe, în acelaşi sector, potrivit avocatului acestuia.

Bărbatul, Eugen Stan, lucrează din 2010 în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii. Anul trecut, ar fi încercat să violeze o femeie.

El fusese evaluat psihologic în 2014 şi urma să fie supus unei noi evaluări în 2019, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, care a precizat că evaluările au „rol profilactic”, urmărind de fapt să stabilească dacă cel supus verificării corespunde cerinţelor postului pe care îl ocupă, testele neputând identifica tulburările psihice. 

Citiți și: 

Pedofilul din lift | C. T. Popescu: „Imaginea Poliției române este franjuri acum”

MAI, despre suspectul pedofil: „Este un angajat care lucrează din 1990 în sistem”

Bădălău: Carmen Dan conduce foarte bine Ministerul de Interne, cu o mână de bărbat

Polițist suspect de pedofilie. Dragnea: Este o întâmplare foarte gravă

Alte știri pe tema suspectului pedofil din Poliție puteți citi aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri