Valea Uzului | V. Ponta: Kelemen Hunor e un tip deştept şi echilibrat, ce a spus e jignitor, e cea mai gravă greşeală

Data publicării:
ponta kelemen crop gov ro

Victor Ponta a a declarat, la Jurnalul de Seară, referitor la situația dinValea Uzului, că probabil "un mare strateg PSD-ist" ar fi găsit o oportunitate de a atrage voturi naţionaliste, iar UDMR ar fi găsit un motiv să rupă protocolul cu PSD. "Dar sunt demoni cu care nu te joci", a spus el.

„Guvernul ungar chiar a vrut cumva să pună gaz pe foc, să profite de o problemă pe care o avem. Ştiam că se pregătea acest lucru în ultima săptămână.

Probabil cineva, un mare strateg PSD – ist a spus: ne ajută să ne certăm, că să luăm voturi naţionaliste.

Cred că nici UDMR nu a fost deranjat că au găsit motiv să rupă protocolul cu PSD.

Dar sunt demoni cu care nu te joci. După Târgu-Mureş 1990, nu am avut incidente grave.

Ăştia sunt demoni pe care, când le dai drumul, nu-i mai bagi înapoi în sticlă”, a spus Victor Ponta.

Referitor la declaraţia lui Kelemen Hunor - „România ne-a arătat adevărata ei faţă”, liderul Pro România a susţinut că această afirmaţie este greşită, jignitoare şi îi va fi pusă în faţă mult timp preşedintelui UDMR.

„Kelemen Hunor e un tip deştept şi echilibrat, cred că e cea mai gravă greşeală pe care a comis-o vreodată. Şi-a şi cerut scuze, dar îl va urmări această frază. Mă uimeşte.
Kelemen nu e un extremist. E o frază atât de greşită, de jignitoare, îi va fi mult timp de acum încolo pusă în faţă”, a opinat Victor Ponta.

El a spus că singura soluţie pentru a rezolva astfel de situaţii conflictuale este dialogul.

„Pericolul e atât de grav că toată lumea, poate chiar Iohannis, ar trebui să-i cheme pe toţi şi să spună: nu vă jucaţi cu chestia asta, nu e politică, e mult mai grav”, a adăugat Victor Ponta.

Kelemen Hunor a declarat marţi, la Jurnalul de Seară, referitor la situația din Valea Uzului, că nu a a avut intenția niciodată să jignească pe nimeni și își cere scuze dacă cineva s-a simțit jignit.

„Nu am avut intenția niciodată să jignesc pe nimeni și dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze. Eu am vorbit de instituțiile statului care trebuiau să intervină și nu să lase aceste imagini în lume”, a afirmat Kelemen Hunor.

În data de 6 iunie, de Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în cimitirul internațional din Valea Uzului, după ce administrația locală a interzis accesul. Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului.

Ulterior, mai mulți cetățeni români aflați în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns în cimitir, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Alexandra Dănculea.

Jandarmeria a transmis apoi referitor la incidentele petrecute la Cimitirul Valea Uzului, că nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine, precizând însă ca jandarmii vor verifica dacă au fost distruse cruci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri