Cele mai căutate funcții la noile aparate de aer condiționat. Cât costă montarea în plin sezon

Data publicării:
aparate-aer-conditionat

Canicula din ultima perioadă a crescut vânzările de aparate de aer condiționat, aşa cum era de aşteptat. Anul acesta, clienţii au pus tehnologia şi funcţiile inovatoare înaintea preţului. Astfel, oamenii caută aparate de aer condiţionat calitative, silenţioase şi cu eficienţă energetică. Cei care se ocupă de montarea aparatelor fac faţă cu greu cererii mari.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă i-au determinat pe mulţi dintre români să îşi cumpere aparate de aer condiţionat. Unii nu s-au uitat nici măcar la bani, în dorinţa de a avea cât mai repede un astfel de aparat în casă, care să îi ajute să treacă mai uşor peste zilele toride.

Comercianţii şi-au mărit stocurile pentru a putea face faţă cererii.

Daniel Apostol, reprezentant magazin electrocasnice: „Reuşim să vindem câteva sute, chiar mii pe zi.”

- Cum e fără aer condiţionat în zilele astea toride?

- Este greu, dar ne adaptăm în funcţie de situaţie. Nu l-am instalat încă, deocamdată l-am cumpărat şi în funcţie de solicitare şi lucrările care sunt, voi ajunge şi eu să am aerul condiţionat montat.

Într-o eră a tehnologiei, oamenii îşi doresc să aibă aparate de aer condiţionat cât mai performante.

Preţurile pentru aparatele de aer condiţionat pleacă de la 1.000 de lei şi pot ajunge până la 3.000 de lei, în funcţie de puterea acestora. Pentru cei pasionaţi de tehnologia avansată, există şi aparate de aer condiţionat care pot fi pornite sau oprite prin intermediul unei aplicaţii direct din telefonul mobil.

Daniel Apostol, reprezentant magazin electrocasnice: „Au conexiune Wi-Fi. Îl puteţi programa înainte să ajungeţi acasă chiar şi cu două-trei ore.”

Cât costă montarea unui aparat de aer condiționat în plin sezon

Pentru că toţi se îngrămădesc să îşi cumpere aparate de aer condiţionat exact când începe canicula, cei care montează astfel de aparate fac faţă cu greu cererii mari.

Cosmin Voicu, operator birou service: „În jur de 25 avem montate pe zi, cu termen de instalare de 5-7 zile în perioada aceasta. Majoritatea vor ziua următoare, de când şi-au luat aerul, dar nu se poate. Unii înţeleg, unii nu. Depinde de la om la om. Noi le recomandăm toamna, iarna, dar mulţi nu vor să înţeleagă.”

Pentru montarea aparatelor de aer condiţionat, clienţii trebuie să plătească suplimentar, între 400 şi 500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri