Magazinele cu aer condiționat din Franța vor fi obligate să țină ușile închise. Dacă încalcă regula, vor fi amendate

Data actualizării: Data publicării:
aparat aer conditionat
Spania anunță noi măsuri pentru economisirea energiei și impune limite de temperatură pentru aerul condiţionat FOTO: Profimedia Images

Magazinele din Franța vor fi obligate să țină ușile închise când folosesc aerul condiționat, în caz contrar riscând o amendă de 750 de euro, potrivit noilor reguli pentru reducerea consumului de energie, scrie BBC.

Dacă nu vor respecta regula ușilor închise, magazinele cu aer condiționat vor fi amendate cu până la 750 de euro.

A lăsa ușile deschise când aerul condiționat este pornit este „absurd”, a spus Pannier-Runacher pentru postul de radio local RMC.

Regulile au intrat deja în vigoare în unele zone din Franța, iar treptat vor fi introduse în toată țara, a declarat ministrul pentru Energie, Agnes Pannier-Runacher, pentru publicația Journal du Dimanche.

Ministrul a anunțat că va emite două decrete privind risipa de energie în zilele următoare.

Primul va generaliza interdicția publicității luminoase, indiferent de mărimea orașului, „între orele 1 și 6 dimineața”, cu excepția aeroporturilor și a gărilor, iar „al doilea va interzice magazinelor să țină ușile deschise atunci când funcționează aerul condiționat și încălzirea”, a declarat ministrul pentru Journal du Dimanche.

Decretele vin în contextul în care Franța se confruntă cu un val de caniculă, ceea ce a crescut cererea de aer condiționat.

Costurile cu energia în Europa au crescut accelerat de la invazia Rusiei în Ucraina.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri