CTP: Azarenka a intrat pe teren cu o singură tactică, arogantă: te sparg, te rup! A fost făcută praf de Simona Halep

Data actualizării: Data publicării:
ctp 0404

Gazetarul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a spus, la Digi24, că Simona Halep a avut cel mai bun meci al anului și, poate, cel mai bun meci pe iarbă din întreaga carieră. Declarația vine după ce sportiva din România s-a calificat în optimi la Wimbledon, după ce a învins-o cu 6-3, 6-1 pe belarusa Victoria Azarenka.

Cristian Tudor Popescu spune că performanța Simonei Halep e „minunată”, pentru că se aștepta la un meci mult mai greu, cu Azarenka în urcare de formă.

Meciul acesta a fost însă o probă strălucită de inteligență tactică a Simonei Halep. În prima parte a meciului, scorul a ajuns la 3-1 pentru Azarenka pentru că formula de joc a fost stânga-dreapta tare, cu mingi la nivelul șoldurilor – cine rezistă. La genul acesta de schimburi, Azarenka este mai tare. Simona a înțeles în acel moment că nu poate continua în felul acesta și, fără să riște – ar fi putut, ar fi avut două soluții tactice în acel moment: fie să riște și ea, să fie mai agresivă, să încerce lovituri, să ia ea inițiativa și să încerce să se bată parte în parte cu Azarenka, fie, ceea ce a făcut, să îi trimită mingi cu efect, mingi mai înalte, liftate și în primul rând adânci. Aceste mingi sunt mult mai greu de plesnit decisiv, de făcut punct din ele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Azarenka a intrat pe teren cu o singură tactică, arogantă: te sparg, te rup, Simona Halep, te mănânc de vie într-o oră, dau tare, n-ai nicio șansă. Și în momentul în care Simona a început să-i plaseze aceste mingi, Azarenka s-a încăpățînat să lovească ca în primele patru game-uri și, cum se spune în tenis, a început să le pună pe gard, dând afară mult. Numărul de greșeli neforțate al Azarenkăi este impresionant. Și în felul acesta, din acel moment, Simona a câștigat 11 game-uri și Azarenka a mai luat unul, refuzând până la sfârșitul meciului să se adapteze tactic. A continuat să dea tare, arogant, să încerce să câștige cu lovitură directă și a fost făcută praf de către Simona”, a continuat gazetarul.

Aceasta, deși sportiva din România a avut și un punct slab: serviciul.

Simona a avut și un punct slab în acest meci, pe care a reușit tactic să îl mascheze și pe care nu l-a speculat, tot din aroganță, Azarenka – serviciul, nu a mers foarte bine. Este, după părerea mea, cel mai bun meci din acest an al Simonei Halep și poate cel mai bun meci pe iarbă făcut vreodată de Simona Halep în cariera ei”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri