Video Bolojan nu vrea liste comune cu PSD. Ciucă: E părerea dumnealui

Data actualizării: Data publicării:
ilie bolojan nicolae ciuca
Ilie Bolojan și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos - Raul Stef/ Saul Pop

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat, miercuri seară, la afirmația lui Ilie Bolojan din ședința conducerii liberale, unde liderul din Bihor a spus că este „o eroare” decizia de a forma liste comune cu PSD pentru europarlamentare. „Este părerea dumnealui”, le-a spus Ciucă jurnaliștilor. El de asemenea a mai spus că nu-i este „teamă de nimic”, în eventualitatea unui eșec la alegerile europarlamentare.

„Este părerea dumnealui. A fost o discuție, o dezbatere în Biroul Politic Național și, ca atare, fiecare și-a spus cuvântul, la final s-a votat”, a declarat Nicolae Ciucă în Parlament, întrebat cum comentează ce a spus Ilie Bolojan în ședința conducerii PNL.

Surse participante la ședința PNL au declarat pentru Digi24.ro că Ilie Bolojan a fost printre cei câțiva lideri liberali care s-au pronunțat împotriva listelor comune cu PSD. „Este o eroare să facem liste comune la europarlamentare”, ar fi declarat acesta.

Întrebat dacă se teme ca, în eventualitatea unui eșec la europarlamentare, Ilie Bolojan și Emil Boc să preia conducerea partidului, fostul premier a afirmat: „Nu-mi este teamă de nimic”.

Liderii PNL au discutat într-o ședință a conducerii despre comasarea europarlamentarelor cu localele și liste comune cu PSD înaintea anunțului pe care urmează să îl facă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. În ședință, liberalii, cu câteva excepții, s-au pronunțat în favoarea unei liste comune cu partenerii de Coaliție pentru Parlamentul European. Decizia de a merge în alianță cu PSD contravine unei alte decizii, luate la finalul anului trecut la Sinaia, când liberalii au decis să candideze în alegeri separat.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri