Live

O cabană din Munții Rodnei a fost îngropată sub zăpadă de o avalanșă. Salvamontist: "30 minute s-a auzit un huruit grozav"

Data publicării:
Cabana Puzdrele din Munții Rodnei a fost îngropată sub zăpadă de o avalanșă. FOTO: Facebook - Avalanse in Carpati

Cabana Puzdrele din Munții Rodnei a fost îngropată sub zăpadă de o avalanșă. Din cauza vremii neobișnuit de calde, o masă mare de zăpadă a alunecat, de la 1.900 de metri, peste clădirea aflată cu 400 de metri altitudine mai jos. În total, avalanșa a acoperit o distanță de un kilometru.

Cabana cu etaj și cele două heleștee din apropiere sunt complet acoperite de zăpadă. În momentul producerii avalanşei în cabană nu erau turişti.

"Cabana e nouă, solidă, are parter şi dormitoare la etaj, iar lângă cabană sunt două heleştee cu peşti - acoperite in totalitate de avalanşă - de aproape 1.000 m lungime. Acolo în zonă sunt nişte muncitori la o altă cabană mai sus de zona afectată, care timp de aproape 30 minute au auzit un huruit grozav", a declarat directorul Serviciului Public Judeţean-Salvamont Maramureş, Dan Benga.

El a afirmat că o altă avalanşă, de mici dimensiuni, s-a produs în Valea Şuior pe drumul forestier care vine de la Mina Şuior spre Cavnic. Drumul forestier a fost complet blocat de zăpadă, fiind nevoie să se intervină cu utilaje. 

Potrivit meteorologilor, până joi, în Munții Rodnei este risc moderat de avalanșe.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Momentul în care o schioare provoacă o avalanşă în Munţii Rodnei. Femeia a fost târâtă de valul de zăpadă, dar a scăpat cu viaţă

Pericol de avalanșă la peste 1.800 de metri, unde stratul de zăpadă atinge jumătate de metru după ultimele ninsori

Salvamontiștii care îl caută pe bărbatul din Olt dispărut de o săptămână au găsit pe munte cadavrul unui american

Un tânăr și-a anunțat prietenii din Pitești că „pleacă pe munte”. Nu se mai știe nimic de el de aproape o săptămână

Partenerii noștri