O cabană din Munții Rodnei a fost îngropată sub zăpadă de o avalanșă. Salvamontist: "30 minute s-a auzit un huruit grozav"

Data publicării:
cabana ingropata de avalansa
Cabana Puzdrele din Munții Rodnei a fost îngropată sub zăpadă de o avalanșă. FOTO: Facebook - Avalanse in Carpati

Cabana Puzdrele din Munții Rodnei a fost îngropată sub zăpadă de o avalanșă. Din cauza vremii neobișnuit de calde, o masă mare de zăpadă a alunecat, de la 1.900 de metri, peste clădirea aflată cu 400 de metri altitudine mai jos. În total, avalanșa a acoperit o distanță de un kilometru.

Cabana cu etaj și cele două heleștee din apropiere sunt complet acoperite de zăpadă. În momentul producerii avalanşei în cabană nu erau turişti.

"Cabana e nouă, solidă, are parter şi dormitoare la etaj, iar lângă cabană sunt două heleştee cu peşti - acoperite in totalitate de avalanşă - de aproape 1.000 m lungime. Acolo în zonă sunt nişte muncitori la o altă cabană mai sus de zona afectată, care timp de aproape 30 minute au auzit un huruit grozav", a declarat directorul Serviciului Public Judeţean-Salvamont Maramureş, Dan Benga.

El a afirmat că o altă avalanşă, de mici dimensiuni, s-a produs în Valea Şuior pe drumul forestier care vine de la Mina Şuior spre Cavnic. Drumul forestier a fost complet blocat de zăpadă, fiind nevoie să se intervină cu utilaje. 

Potrivit meteorologilor, până joi, în Munții Rodnei este risc moderat de avalanșe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri