Live

Întâlnire Viorica Dăncilă - Tudorel Toader, la Guvern

Data actualizării: Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul justiției în exercițiu, Tudorel Toader, s-au întâlnit, joi dimineața, la Guvern. Ministrul justiţiei este aşteptat să-l anunţe pe premier dacă îşi dă sau nu demisia, după ce miercuri PSD i-a retras sprijinul politic.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri seară, cei doi au vorbit, dar nu au ajuns la o concluzie. Până să primească un răspuns privind demisia, Viorica Dăncilă s-a grăbit şi a trimis deja la Cotroceni cererea de revocare din funcţie a ministrului justiţiei.

Joi dimineaţă, Tudorel Toader a spus că în zilele următoare va pleca de la minister, dar a refuzat să spună clar dacă demisionează sau nu. A făcut însă o precizare interesantă: „Dacă premierul a trimis cererea de revocare, demisia rămâne fără obiect”.

Citiți și: Tudorel Toader: De multe ori am aflat din presă despre problemele privind justiția

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Toader şi demisiile lui Plumb şi Intotero, precum şi propunerile de înlocuitori. Decizia schimbării lui Tudorel Toader a fost luată într-o ședință a CEx PSD, organismul de conducere al partidului, care i-a retras sprijinul politic, în timp ce Rovana Plumb și Natalia Intotero, care candidează la alegerile europarlamentare 2019, și-au dat demisiile. Pentru funcția de ministru al justiției a fost propus Eugen Nicolicea.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Adrian Năstase și Viorica Dăncilă s-au dus în China. Năstase, invitat de ICR Beijing. Dăncilă promovează „pacea în regiune”

Viorica Dăncila spune că a intuit votul din Parlamentul Olandei împotriva României: „Intuiție? Posibil. Experiență? În mod sigur”

Partenerii noștri